Comunicat unitari: reivindicacions del personal docent i posicionament dels grups polítics sobre l'educació pública0

433 12/02/2021, 13:49       #Mobilitzacions,

Reivindicacions del personal docent de la pública del Departament d'Educació. Posicionament dels grups polítics sobre l’educació pública davant de les eleccions 14F.

La reversió de les retallades presents a l’educació pública a Catalunya que patim des de fa més de deu anys i que ha anat en detriment de la qualitat educativa i les condicions de treball als centres educatius, és inajornable. Els sindicats sotasignats, amb l’objectiu d’informar tant els treballadors i treballadores com la societat en general, ens hem reunit amb els grups parlamentaris, davant de la convocatòria d’eleccions al Parlament de Catalunya que es durà a terme aquest diumenge vinent 14 de febrer, amb l’objectiu de fer-los arribar la plataforma reivindicativa unitària i demanar-los-en el seu posicionament explícit.

Enguany, amb la manca de recursos evidents per fer front a la pandèmia, hem vist i constatat com des dels centres tots els professionals han estat a primera línia tot i la manca de mesures de seguretat i la mancança de personal. El professorat i personal d’atenció educativa mereixem un respecte per la feina que fem, i la recuperació de les retallades brutals que encara patim, ha de ser un dels punts claus del pròxim govern de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, els hem exhortat a prendre el compromís d’arribar al 6% del PIB que la mateixa Llei d’Educació de Catalunya reconeix i que els diferents governs han anat obviant i no prioritzant en les darreres legislatures, sempre amb arguments de disponibilitat pressupostària.

Els sindicats d’educació continuarem pressionant en un moment prou delicat en què cal una aposta clara pels serveis públics i la reversió immediata de les retallades de drets i condicions arrabassades a partir del 2010 al conjunt de treballadors i treballadores d’educació. La reversió és inapel·lable.

Desitgem que el futur govern i la futura conselleria d’educació es comprometi a aquest retorn. De manera unitària, els sindicats d’educació, ens comprometem a mobilitzar tot el professorat, i cadascun dels centres, activant i convocant les assemblees de treballadores, amb l’objectiu de revertir, mitjançant totes les mobilitzacions, les condicions que actualment patim als centres educatius.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal