La campanya de vacunació i el professorat vulnerable0

3221 19/02/2021, 13:07       #Salut laboral,

Seguim a palpentes i trampejant, sense cap altre criteri que «anar fent...». Entre els col·lectius considerats d’especial vulnerabilitat al SARS-COV2, hi tenim la franja de població a partir del 60 anys d’edat. De fet, era el grup de professorat en relació al qual es va dir que s’adoptarien mesures especials de prevenció destinades a evitar la sobreexposició al risc de contagi; unes mesures que després, d’altra banda, s’han quedat en paper mullat.

Tot feia pensar que quan comencés la campanya de vacunació del professorat, els majors de 60 anys serien inclosos en la primera tongada, com a col·lectiu de risc que són. Però no ha estat així. Molt al contrari, ara resulta que la campanya de vacunació serà només per als menors de 56 anys. Dels majors d’aquesta edat no se n’ha dit res concloent, només que, de moment, en queden exclosos.

Així doncs, la vacuna no s’aplicarà a la franja del col·lectiu docent que, per edat, precisament, és més vulnerable a la COVID-19. Amb quin criteri? perquè sembla que la vacuna de què es disposa -AstraZeneca- és menys efectiva com més edat es tingui. Bé, d’acord, però és que no en tenen a mà cap altra, Moderna, Pfizer...? Que potser és la més barata o quina mena de planificació és aquesta? I mentrestant, qui dia passa, any empeny...

Exigim un aclariment per part del Departament de Salut i del d’Educació, i que s’aportin les vacunes requerides per procedir amb caràcter urgent a la vacunació dels docents majors de 55 anys.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal