Qui treballa es queda. Fixesa ja ! No a l’abús de temporalitat7

2394 15/03/2021, 09:30       #Mobilitzacions, #Interins i substituts,

El proper divendres farà un any de la sentència del TJUE 19 Març 2020, sentència que obliga a l´Estat espanyol a incorporar dintre del seu ordenament jurídic la sanció a l’abús de temporalitat per frau de llei. La temporalitat a l’administració educativa catalana és un mal endèmic que en els darrers anys ha anat incrementant-se tot i l’execució de les diferents ofertes públiques d’ocupació.

L’interinatge ara mateix representa el 40% del personal docent als centres educatius públics, donant lloc a situacions excessivament extraordinàries com en el cos de secundària, on per primera vegada hi ha més interins que funcionaris de carrera. A més, la precarietat de l’interinatge té rostre femení, ja que al voltant d’un 70% del col·lectiu interí són dones.

Un gruix important del col·lectiu, més de 18.000, estan en frau de llei, o sigui, fa més tres anys que són interines en el còmput per serveis prestats. Per sancionar aquest abús de temporalitat calen garanties de continuïtat que incorporin la fixesa, i per aconseguir-ho, és imprescindible la voluntat política de l´administració educativa catalana en el sentit d´introduir en la seva normativa legal aquesta nou estatus. Aquesta modificació pot arribar per l´aprovació i desenvolupament de la llei d’estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català en la propera legislatura que tot just comença a constituir-se.

També s’està pendent de la reforma del EBEP (article 61.6 Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) per tal que incorpori la fixesa com a sanció a l’abús de temporalitat. En resum, les vies de modificació de la normativa estan obertes tant al govern central com al de la Generalitat que també té competències per a fer-ho.

Mentrestant cal pressionar des del carrer a les administracions perquè moguin fitxa per la fixesa tal com Europa exigeix. Per això des de les entitats i sindicats que signem el manifest us convidem a les diferents concentracions que el proper divendres pel matí es realitzaran en diferents ciutats catalanes.

Us esperem!
Mou-te per la fixesa!

Convocatòries:
Barcelona: a les 12.00 h a la Ciutat de la Justícia
Lleida: a les 12.30 h a Plaça Paeria
Girona: a les 19.00 h als Jutjats de Girona


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (7)

Esteu opinant sobre: Qui treballa es queda. Fixesa ja ! No a l’abús de temporalitat
3/5 (4)
jordi-bed diu...
Tots el professorat interí hem accedit a la funció pública en condició interina tal com marca l'article 10.2 de l'EBEP (La selecció de funcionaris interins haurà de realitzar-se mitjançant procediments àgils que respectaran en tot cas els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.). En el nostre cas hem accedit superat un concurs de mèrits. en absoluta concurrència competitiva, on acaba sempre, el procés selectiu en una resolució que posa ordre de què té ... Llegir més
7 abril 2021 11.46
jordi-bed diu...
La transformació en fixa de la relació laboral no suposa que obtinguem la condició de funcionari de carrera. El que s'està parlant és que es mantingui la relació indefinida i que només puguem ser cessats per aplicació de les causes de l'article 63 de l'EBEP.
7 abril 2021 11.44
jordi-bed diu...
El nostre problema no és un problema d'accés, el nostre problema és laboral que afecta a les nostres condicions de treball ja com a treballadors, aquest problema és que la nostra relació temporal s'utilitza de forma abusiva, el abús es declara quan es donen les circumstàncies que dicta la Directiva 1999/70/CE, que és quan la successió de contractes temporals s'utilitza per encobrir una necessitat indefinida, permanent de l'estructura de l'ocupador, és a dir, ... Llegir més
7 abril 2021 11.42
jordi-bed diu...
Gràcies, Aspepc-sps per defensar la fixesa com a sanció a l'abús de temporalitat que pateixen molta gent del funcionariat interí de les administracions públiques.
A més a més ara ha sortit aquest informe importantíssim que avala que la fixesa és constitucional.

Un informe de la expresidenta del Constitucional avala hacer fijos a 800.000 empleados públicos que han encadenado contratos temporales
27 març 2021 13.04
Full StarEmpty StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
esther-6f6 diu...
Benvolgut "company": 1. Hi ha professors que ho són des de que tenen 23 anys. Portem treballant pel Departament, en totes les especialitats i en totes les comarques, des de la nostra tendra joventut. Opos a les que m'he presentat: 2006, 2009 (no vaig perquè pare mort de càncer, 2011 (em divorcio i aprovo, però no trec plaça), 2018 (sóc mami d'una nena de 2 anys) i 2020 (no vaig perquè atrapada a casa amb nena de 3-4 anys impossible estudiar). Mentrestant hi ha joves que ... Llegir més
22 març 2021 14.32
francisco-19f diu...
Ho sento, però sona a excuses, tothom tenim els nostres problemes, famílies, obligacions, no ets la única... A més a més, a les darreres convocatòries als interins us ho han posat realment en safata, per aprovar les opos, centenars de places i donant-vos més puntuació (de forma escandalosa) que als de la concertada o privada, 0.75 punts/any enfront 0.15 de la concertada. I si després de tants anys amb una especialitat, no en saben preparar una programació i passar unes proves sobre ... Llegir més
23 març 2021 06.37
francisco-19f diu...
Potser haurien de preparar-se les oposicions...
Jo tinc companys que porten anys i panys d'interins i són incapaços de fer ni tans sols el pensament de posar-se a estudiar per preparar unes oposicions.

No estic a favor de fer fix a tothom només pel fet d'apuntar-se a una llista i fer una substitució. El que res costa, no té cap valor.
15 març 2021 15.56
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal