Reunió de la Comissió paritària de riscos laborals de 18 de març de 2021: vacunació, EPI's... 1

599 19/03/2021, 10:44       #Salut laboral,

Assumptes tractats.

Material de protecció COVID
Les properes trameses aniran centre per centre. Immediatament després de Setmana Santa els centres rebran un primer enviament amb els estocs existents i a mitjans de l’abril les noves compres amb material pel tercer trimestre. Està previst que al maig tots els centres hagin rebut el material necessari pel primer trimestre del curs vinent.
Se seguiran enviant les mascaretes reutilitzables de 20 rentats i de moment no es valora la petició de tota la part sindical d’equipar amb mascaretes FPP2 tot el personal docent i especialment el personal més gran de 55 anys que encara no està vacunat.

Actuacions de desmantellament de l’amiant.

Dades Covid 19
La incidència acumulada de baixes COVID en docents des de l’inici de curs a 15 de març del 2021 és de 7.519. El total de baixes és de 9.568.

Programació del Servei de Prevenció
S’està treballant per generalitzar les avaluacions psicosocials en línia i per fer qüestionaris de salut que garanteixin totalment la confidencialitat.
Es prioritzarà la formació en línia.
Es presenta l’enllaç per a obtenir informació sobre la protecció de la veu, amb l’ús de la mascareta:
https://espai.educacio.gencat.cat/Personal/Prevencio-riscos/Us-eficient-veu/Pagines/us-mascareta.aspx

Situacions d’assetjament i casos d’agressions a docents per part de membres de la comunitat educativa (exclosos els alumnes).
Torna a quedar palesa la necessitat de què les resolucions de funció pública tinguin continuïtat en el Departament, i més tenint en compte que ja de per se, funció pública troba indicis en molts pocs casos.
Professors de Secundària (aspepc·sps) demana que es recullin també específicament els casos d’agressions realitzats per alumnes, que semblen haver-se incrementat darrerament. Ara només queden recollits si es gestionen com a accident laboral i l’administració actua en aquesta mena d’incidents. Queda clar també que s’han de recollir tant els casos de violència voluntària, com involuntària derivada dels casos d’educació especial.

Vacunació
El Servei de Prevenció ens passa les següents dades:
S’han vacunat amb Astrazeneca 17.000.000 de persones entre el Regne Unit i l Unió Europea, amb 14 casos de reaccions greus en total. A la Unió Europea són 6.000.000 de vacunes, i 11 dels casos de reacció greu detectats. A Espanya s’han posat 900.000 dosis, de les quals 114.000 han estat per docents i treballadors de centres escolars i de moment hi ha computats 3 casos de reaccions greus.
El temps entre la vacunació i els possibles efectes és de 14 dies.
La vacunació s’ha suspès a l’espera del que digui l’Agència Europea del Medicament i per tant no es pot avançar quines decisions es prendran ni tampoc es pot concretar ara res sobre les persones a les que els faltava les segones dosis, previstes per a finals de l’abril.

Professors de Secundària (aspepc·sps) trasllada el neguit del professorat major de 55 anys, que no està vacunat i que pateix fatiga en els centres de les mesures de protecció i demana que es tingui en compte per procedir a la seva vacunació com més aviat millor.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Reunió de la Comissió paritària de riscos laborals de 18 de març de 2021: vacunació, EPI's...
0/5 (0)
esther-d30 diu...
Bon dia,
Agrairia que els sindicats també feu arribar al Departament el neguit de les persones que , per exemple, tenim trombofilia i la poca seguretat i convenciment que ens dóna l'administració de la vacuna Astrazeneca. No se'ns podria vacunar amb una altra? Gràcies.
23 març 2021 18.22
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal