Contra els nomenaments a dit dels substituts0

2118 11/06/2021, 13:18       #Interins i substituts, #Decret de plantilles, #Comunicats,

No sembla que el nou conseller d’Educació, Sr. González Cambray, s’estigui estrenant amb massa bon peu. Més aviat tot al contrari; alhora que encara no ha acabat de configurar el seu equip ja s’ha despenjat amb una mesura que no podem qualificar sinó d’arbitrària i «clientelista». Comencem malament, molt malament.

La mesura en qüestió consisteix a implantar a tot el territori el pla pilot per les substitucions amb una durada prevista superior a un mes. Segons aquest pla, al qual ja ens oposàrem en el seu moment i dels resultats del qual el Departament no s’ha dignat a donar-ne cap dada, aquestes substitucions s’adjudicaran a dit per part de les direccions dels centres prèvia entrevista amb els «candidats» al lloc de treball que les mateixes direccions hagin preseleccionat. Una mesura que no solament endarrerirà inevitablement la cobertura de la vacant, sinó que introdueix un nou element d’arbitrarietat en la provisió de llocs de treball docents a l’ensenyament públic.

Senyor González Cambray, ni el Departament d’Educació es pot convertir en una satrapia ni les direccions dels centres en els seus capatassos: l’ensenyament públic no és una subhasta. Els nomenaments a dit són inadmissibles en un lloc de treball públic d’una administració pública. El sindicat Professors de Secundària rebutja aquesta mesura i n’exigeix la retirada, alhora que crida a la unitat sindical i a la mobilització del professorat contra aquesta nova «cacicada», clientelista i típicament feudal.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal