L’“Icetazo”: situació a octubre de 20210

1782 06/10/2021, 10:02       #Interins i substituts,

S’ha dit i escrit molt sobre el RDL 14/2021, l’anomenat “Icetazo”, i no tot s'ajusta a la realitat. Aquestes línies ho posen en context, aclareixen què afecta al professorat, quins terminis es preveuen i com Professors de Secundària defensarà, tal com ha fet sempre, el professorat interí de secundària.

1.- El Real Decreto-ley 14/2021, de 6 de juliol, no s’aplica al personal docent directament, hi ha un any de termini per “procedir a l’adaptació al personal docent”. No es pot aplicar fil per randa ni al personal docent, ni al de Salut (estatutari) atès que en tots dos casos el personal pot canviar de centre cada curs. Paradoxalment, el 80% del total d’interins estan a sanitat i educació.

2.- La situació, però, és més complexa. Al Congrés dels Diputats s’està tramitant com a projecte de llei aquest RDL, i es manté intacte el text relatiu a l’adaptació al personal docent en el termini d'un any. Resumint, quan s'aprovi aquesta llei -si van ràpid a finals de 2021-, començarà a comptar el termini d'un any per adaptar-la al professorat.

3.- Professors de Secundària lluita perquè cap professor es quedi sense feina, ho ha fet sempre i ho farà, també, en el decurs de l’adaptació de la Llei al personal docent.

Actualment més del 50% del professorat a l'ensenyament secundari és interí. Donada aquesta situació d'excepcionalitat, de l’abús que s'ha fet de la figura del funcionari interí i de la quantitat de professors que es troben actualment en frau de llei, cal un sistema d'accés transitori extraordinari —oposicions restringides, concurs de mèrits, fixesa...— per tal d’estabilitzar el professorat que es troba en aquesta situació.

Aquests processos, però, han de ser transparents i basats en valoracions objectives (antiguitat, titulacions). No podem caure en un procés regit pel nepotisme i el clientelisme.

Pel que fa a l’estabilització del personal interí que no accedeixi com a funcionari de carrera, l’estabilització «natural» és la gestió de la borsa de treball basada en el número de barem (serveis prestats i, per tant, antiguitat).

Per això demanem la retirada del Decret de Plantilles.

Més informació al Secundaria info 210: PROFESSORAT INTERÍ: PER L’ESTABILITZACIÓ.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal