Comunicat unitari d'octubre de 20210

741 13/10/2021, 11:20       #Mobilitzacions,

Després de més d’una dècada de retallades, d’una progressiva precarització del sistema educatiu i dels drets laborals i d’haver-ne parlat sense fruits en meses sectorials repetidament, els sindicats, unitàriament, vam enviar una petició al juliol a l’equip del nou conseller per tal d’abordar aquests temes tan enquistats i veure quines intencions tenia el nou Departament d’Educació.

La reunió es va produir el dia 22 de setembre. De les propostes que tenim a la plataforma unitària sindical, el Departament només va recollir com a prioritàries de cara al proper curs, que els terços de jornada passessin a ser de mitja jornada i que les places de reforç covid que es van afegir als centres a causa de la pandèmia esdevinguessin estables.

Tot i aquest primer pas, des de la unitat sindical volem recordar al Departament que ja portem més de 10 anys amb unes retallades que el curs anterior van prometre revertir, com així consta en la disposició addicional trenta-unena de la LEC. És un incompliment de la seva paraula que en els propers pressupostos, entre d’altres, no es reculli el retorn a l’horari lectiu anterior a les retallades i la reducció general de les ràtios, dues mesures que incideixen de manera fonamental en la qualitat educativa i en les nostres condicions laborals.

Tampoc s’avenen a derogar el decret de plantilles, que ha esdevingut una trampa per a l'estabilització del personal interí, tan urgent en la situació actual. Per altra banda, van tornar a fer referència a l’increment d’hores de permanència del professorat de secundària.

És la nostra obligació avisar al professorat que si no aconseguim aturar la continua sobrecàrrega de treball que ens van afegint, el menyspreu al nostre temps i als nostres llocs de treball, no només es veuran afectades les nostres condicions laborals sinó que no podrem avançar cap a un sistema educatiu de qualitat.

Així, doncs, volem que el Departament d’Educació, es comprometi a establir un calendari de reversió de totes retallades. No són noves, fa més d’una dècada que el nostre sistema educatiu les arrossega.

Els sindicats tenim voluntat d’avançar i de negociar, però fins que no veiem una aposta decidida per revertir les retallades, amb les concrecions pertinents i l’establiment d’un calendari de retorn, continuarem mobilitzant-nos per reclamar el que pertoca als docents, a l’alumnat i a l’educació en general.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal