Sobre la vaga del 28-O6

3493 22/10/2021, 09:26       #Mobilitzacions, #Interins i substituts,

Alguns sindicats han convocat per al proper 28 d’octubre una vaga en defensa del professorat interí, contra el decret pejorativament conegut com «Icetazo». La posició de Professors de Secundària (aspepc·sps) en relació a aquesta vaga és la següent:
1.- Propugnem l’estabilitat del professorat interí i, per tant, en ser aquest l’objectiu genèric de la convocatòria de vaga, no podem sinó mostrar-nos-hi d’acord, manifestar-ne la nostra solidaritat i donar suport. En aquest sentit, animem aquells professors que ho considerin oportú a participar-hi.

2.- Tanmateix, sota aquest títol genèric, les organitzacions convocants defensen propostes contradictòries, la qual cosa entenem que desorienta el col·lectiu d’interins i el professorat en general.

a) La «fixesa» que es demana no n’és tal en realitat, perquè:
1) Aquesta fixesa és impossible a Catalunya mentre segueixi vigent el Decret de Plantilles.
2) Un contracte laboral indefinit permet igualment l’acomiadament (amb indemnització), mentre que ara mateix això no és possible i cal l’obertura d’un expedient.

b) No podem admetre, sota cap concepte, la proposta d’anul·lació de processos selectius quan en els celebrats fins ara, el 85% dels aprovats han estat docents interins.

c) Pensem que l’estabilitat del professorat interí passa per la seva conversió en funcionaris de carrera, i que en l’actual situació -50% d’interins a les plantilles-, cal l’adopció de mesures extraordinàries en aquest sentit –concurs de mèrits, oposicions restringides...-, però no la contractació laboral, que permet el posterior acomiadament lliure.

Per tot això, no som convocants; per una estricta raó de coherència malgrat que estiguem absolutament d’acord amb l’objectiu genèric d’estabilitat del professorat interí i que donem suport incondicional a aquest punt de la convocatòria de vaga.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (6)

Esteu opinant sobre: Sobre la vaga del 28-O
4/5 (3)
maria luisa-3fb diu...
En los años ochenta (creo que también antes, y después) cuando hubo en la enseñanza una alta proporción de profesores interinos se realizaron regularizaciones con oposiciones restringidas. No entiendo a qué vienen ahora tantos remilgos por parte de la administración, y tan poco interés, tan poca concreción, por parte de los sindicatos que se supone que nos representan.
31 octubre 2021 18.04
maria luisa-3fb diu...
No estaría demás el desarrollo de este punto:
"b) No podem admetre, sota cap concepte, la proposta d’anul·lació de processos selectius quan en els celebrats fins ara, el 85% dels aprovats han estat docents interins."
dado que quienes lo han redactado saben perfectamente que es torticero incluir con un vago "85%" profesores que llevan un mes trabajando con profesores que llevan veinte años.
31 octubre 2021 18.09
diego-e99 diu...
De veritat que considereu que aquesta no és una vaga a la qual ens hem d'unir com a sindicat? Ens demaneu que la seguim a tall personal però no com a membres d'un sindicat? Sí, però no? No, però sí? De veritat considereu que les raons que doneu pesen més que totes les que tenim per queixar-nos? No adherir-se a la vaga és afavorir la desmobilització.
Quin sentit té formar part d'un sindicat que en els moments importants no em representa?
26 octubre 2021 19.50
j. jorge-a04 diu...
Crec que el comunicat diu clarament que el sindicat dóna suport però no convoca i que "animem aquells professors que ho considerin oportú a participar-hi". No es diu res de a tall personal. S'anima a participar-hi. Però, no enganyem ningú. Hi ha coses contradictòries entre els convocants, coses que no estan clares. No obstant això, es dóna suport i s'anima a participar. On llegeixes tu que el sindicat no s'adhereix? Just el contrari!
28 octubre 2021 10.05
diego-e99 diu...
Contradiccions en tenim tots, però al final cal decidir. I la pressió no es fa només amb paraules, es fa també mobilitzant-se i sortint al carrer i donant la cara. Jo avui (com moltíssims companys i companyes més) he sortit al carrer i he fet vaga, una vaga a la que el sindicat del qual formo part fa anys NO M'HA CONVOCAT. Quina contradicció no?
28 octubre 2021 21.11
rafael-7b9 diu...
Esos sindicatos pretenden la estabilidad de los interiores a costa de las plazas de los funcionarios. Mientras que hay funcionarios que llevan todo su vida laboral haciendo kilómetros para ir a su puesto de trabajo , los interinos pretenden tener la plaza que ocupan temporalmente de manera definitiva . No hay funcionario que tenga ese derecho. Estabilidad si, pero a la cola .
23 octubre 2021 16.03
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal