L’acord d'estabilitat del personal interí4

4270 15/11/2021, 11:17       #Interins i substituts, #Comunicats,

Timeo danaos et dona ferentes ["Temo els dànaus (grecs) fins i tot quan porten regals"]

PSOE, UP, ERC i PNB han arribat a un acord per tal d’acabar amb l’abús de la temporalitat a l’administració. Es convocarà un concurs de mèrits «extraordinari» per tal de reduir dràsticament els altíssims percentatges de professorat interí: tots els interins que hagin estat treballant per l’administració ininterrompudament des d’abans de l’1 de gener de 2016, podran accedir a la «fixesa» mitjançant aquest procediment.

Ho celebrem de debò. Unes oposicions on el que més comptava eren l’antiguitat i la xerrameca pseudopedagògica, on l’especialitat a penes es contemplava per a res i molt sovint amb tribunals «quilòmetre zero» on tothom es coneixia, no és que fossin precisament un procés selectiu massa exemplar. Tanmateix, com som una mica malfiats, tenim algunes preguntes:

1.- Es convertirà els interins en contractats laborals indefinits o en funcionaris de carrera? Aquest no és un tema trivial:
Si passen a ser contractats indefinits, se’ls pot acomiadar també d’acord amb la legislació vigent en matèria laboral. I això seria un empitjorament de les actuals condicions laborals d’un docent interí. Molt especialment pel que fa al col·lectiu que ja porta cinc anys treballant, que fins ara tenia la fixesa en la feina garantida. S’haurà de vetllar molt curosament, no fos que ens estiguin colant l’acomiadament lliure.
- Si passen a ser funcionaris de carrera, què passa aleshores amb els «aprovats sense plaça» que no compleixin les condicions d’antiguitat establertes? Es farà funcionari de carrera a qui ha suspès les oposicions i es quedarà al carrer qui les ha aprovades, però que no té l’antiguitat requerida? Això seria un greuge comparatiu i una discriminació intolerable. Cal resoldre aquest problema integrant tots els «aprovats sense plaça», com a mínim en les mateixes condicions que la resta.
- Què passa amb els que, havent superat les oposicions i amb plaça provisional, es quedaran sense opció de concursar a places més a la vora del seu lloc de residència? Es farà un concurs de trasllats «extraordinari»?

2.- Si aquesta mesura està pensada per a tots els que han estat treballant ininterrompudament des de l’1 de gener de 2016, per què cal fer-los participar en un concurs de mèrits? Si tothom té plaça assegurada per què cal un concurs de mèrits? Que es publiqui la llista al BOE i al DOGC, i ens estalviem plegats el «paripé». O és que potser no seran «tots»? Llavors, quins criteris restrictius es contemplaran? Una entrevista personal eliminatòria? Informes? Perquè si és així, ja sabem com les gasten...

3.- Finalment, què passarà amb els processos selectius que l’administració té actualment compromesos? No era mitjançant aquests procediments que el percentatge d’interins s’havia de reduir a un «tolerable» 8% de les plantilles?

Exigim respostes concretes a totes aquestes preguntes. Ara per ara, hi ha raons de pes per pensar que no és sinó un "brindis al sol", o que ens estan donant gat per llebre. No seria la primera vegada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (4)

Esteu opinant sobre: L’acord d'estabilitat del personal interí
3/5 (2)
Full StarEmpty StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
david w-41f diu...
Que passa amb els que hem fet opos i les hem suspès, i ens tornem a presentar?

Aquest decret és una vergonya. Atempta contra el dret d'igualtat a l'accès a la funció pública. Cal que el nostre sindicat el recorri.

I podria donar mil arguments més....
17 novembre 2021 13.15
Full StarFull StarFull StarFull StarEmpty Star
joan-e3a diu...
ATENCIÓ: el dissabte 13 va sortir una notícia d'un mitjà que deia que havia consultat el document de l'acord (els altres mitjans sembla que no l'havien tingut a les mans) i diu que l'ACORD EXCLOU EL PERSONAL DE SANITAT I EDUCACIÓ. Gabriel Rufián y María Jesús Montero, en el Congreso de los Diputados. Gabriel Rufián y María Jesús Montero, en el Congreso de los Diputados. "El Español" 13/11/21: "Los interinos de Sanidad y Educación no podrán ser fijos ... Llegir més
15 novembre 2021 18.51
isabel-3be diu...
Bon dia,

Molt important pensar en aquells que vam aprovar les oposicions però no vam entrar perquè van convocar menys places que aprovats!! Hem fet tot el procés i hem aprovat!

Moltes gràcies.
Isabel
15 novembre 2021 15.08
pere-19c diu...
Timeo danaos et dona ferentes 100%

Però un dubte, sembla que parla de places i no de persones no ?
15 novembre 2021 12.21
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal