COVID-19: els lemes i la realitat0

611 22/12/2021, 12:57       #Salut laboral,

D'ençà de la reobertura dels centres d'ensenyament el setembre de 2020 el Departament no s'ha mogut del que va decidir amb antelació: els centres romandran oberts a qualsevol cost. I els lemes de campanya de la decisió van ser i són #EscolesSegures i #EscolesObertes. Ja vam denunciar l'any passat la falsedat del mantra i fins i tot vam haver de convocar una vaga davant la perillosa incompetència del Departament.

Les dades han contradit des del primer moment el to triomfal d'aquesta decisió. Ho hem advertit en diverses ocasions amb dades dels Departaments d'Educació i de Salut de la Generalitat, com també han fet i fan encara diversos especialistes. Hem demanat criteris científics i raonables també per a l'àmbit d'Ensenyament: reducció de presencialitat quan calgui, distància física, reducció de ràtios, ventilació i filtres d'aire... El Departament no ha fet res més que repetir que als centres tot anava bé, que eren segurs. Res més.

Amb l'arribada de noves variant del virus causant de la Covid-19 i amb la progressiva vaccinació de la població per trams d'edat la situació ha anat canviant, però els centres docents -atesa la concentració de persones en espais tancats- mantenen un paper destacat en la transmissió. Segons la informació del Traçacovid en aquests moments les dades continuen greus a tots els nivells i són ara més elevades a l'ensenyament primari, a diferència de tot el curs passat on el gruix del problema era a Secundària.

En les darreres setmanes el nombre de positius de Covid (darrers deu dies) que hi ha registrats s'ha incrementat de manera dramàtica. En el cas dels alumnes ha passat del doble fa un any a més de 6 vegades: 9.609 alumnes avui mateix. En el cas dels docents i PAS el factor d'increment respecte fa un any ha passat de 5 a gairebé 12: 2.457 professors avui mateix.

Demanem un cop més que no s'exclogui l'àmbit d'ensenyament de les mesures raonables de contenció de la pandèmia i que els lemes es deixin per a les enganxines.

Font: Traçacovid, 22 de desembre de 2021


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal