Oposicions 2022: El Departament menteix i els altres sindicats callen0

3680 14/01/2022, 10:42       #Oposicions, #Interins i substituts, #Comunicats,

Dades en defensa de la convocatòria de concurs-oposició als cossos de Secundària aquest curs.


A la Mesa Sectorial celebrada aquest dimarts 11 de gener Professors de Secundària (aspepc·sps) va demanar, com ha fet sempre, la convocatòria d’oposicions i que no es deixés passar l’oportunitat de convocar fins a 6.000 places dels cossos de Secundària aquest estiu del 2022. El Departament d’Educació va assegurar que "amb la nova normativa és impossible convocar ara", Professors de Secundària (aspepc·sps) no comparteix en absolut aquesta afirmació, els altres sindicats de la Mesa Sectorial van callar. Doncs bé, el mateix dimarts es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana una convocatòria d’oposicions a cossos docents i, segons informacions periodístiques, altres CCAA tenen previst convocar-ne també. Davant l’evidència dels fets, Professors de Secundària (aspepc·sps) demana al Departament que convoqui les 4.202 places pendents dels cossos de secundària del procés d’estabilització previ i les de reposició dels últims 4 anys, unes 6.000 pel total dels cossos de secundària.

Segons el Banc de dades d’ocupació pública, font oficial de la Generalitat actualitzada a novembre de 2021, al Departament d’Educació hi treballen més de 28.000 docents interins, 17.000 dels quals, aproximadament, pertanyen als cossos de secundària. Aquesta xifra eleva fins al 40% la interinitat a la secundària pública de Catalunya, atès que en total hi ha uns 39.500 professors. Una reducció de la taxa d’interinitat per sota del 8% com la que es planteja ha d’implicar la convocatòria de més de 14.000 places dels cossos de secundària abans del 31 de desembre de 2024, com es pot calcular fàcilment. On és el problema de convocar ara 6.000 places i la resta després via concurs de mèrits (el Departament preveu unes minses 2.300 places per aquest procediment) o via nou procés de concurs-oposició, per al qual quedarien encara unes 6.000 places? Per què no volen donar 3 oportunitats diferents als aspirants?

Pel que fa al concurs de mèrits extraordinari anticipem que provocarà un alt grau de frustració entre el professorat, atès que el Departament preveu convocar per aquest sistema 2.300 places dels cossos de secundària (per a 17.000 interins i interines!!!) i el sistema de concurs, pels esborranys que s’estan filtrant, constarà d’un barem de 15 punts distribuïts de la següent manera: un màxim de 7 punts per l’antiguitat, 3 punts per la formació i 5 d’altres mèrits. Molt ens temem que aquest tercer apartat inclourà elements poc objectius, com ara informes d’inspecció o direcció, memòries o altres invents similars com ja es va insinuar en una Mesa anterior).

Potser més greu encara és que el nou concurs-oposició no serà possible per a aquest curs 2021-2022 atès que el Department espera a la modificació del RD 276/2007 prevista per a l’abril i vol convocar posteriorment el concurs de mèrits per convocar més endavant un concurs-oposició. Així, sembla que convocarà per al curs 2022-2023 un macroprocés on el professorat s’ho jugarà tot en una única convocatòria (recordem que els processos han d’estar finalitzats el 31 de desembre de 2024). Atès que el professorat ha de realitzar un curs de fase de pràctiques, són faves comptades: abans del 31 d’agost de 2023 s’ha d’haver realitzat el concurs-oposició. Per aquesta raó, Professors de Secundària demana de nou al Departament la convocatòria aquest curs de concurs-oposició. Demanem als altres sindicats que reconsiderin la seva posició de bloqueig a les oposicions a fi de no perjudicar el professorat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal