El Departament precaritza la Secundària: menys destinacions definitives, més interins i procés d'estabilització no complert0

2890 23/02/2022, 11:42       #Oposicions, #Mobilitzacions, #Comunicats,

Professors de Secundària (aspepc·sps) denúncia la situació de precarietat a la secundària pública del país, agreujada per la no convocatòria de 4.377 places d’oposicions previstes per aquest curs. El percentatge d’interins s'haurà de reduir fins al 8% en els propers 2 anys. Demanem fer-ho de manera progressiva i procurant als docents diverses oportunitats d'ingrés.

Amb les darreres dades publicades al Banc de dades d’ocupació pública, de data novembre de 2021, el nombre de docents interins del cos A1 (tots a cossos de Secundària) és de 15.899, el 45,4% del total. El global a la Secundària són uns 17.000 interins si hi afegim els docents que són encara al cos A2 (determinades especialitats d'FP i d'escoles d'Arts).

La qüestió de la provisionalitat és molt més punyent a Secundària on la ràtio d'interins és del 39,6% a les especialitats d'ESO i Batxillerat i del 46,4% a les especialitats d'FP; a Primària és del 25,3% (dades facilitades pel mateix Departament d'Educació). Inclús dins del col·lectiu de funcionaris de carrera hi tenim una menor fixesa: el percentatge de docents que són funcionaris amb destinació definitiva és del 34,3% a ESO i Batxillerat, del 43,7% a FP i del 52,8% a Primària.

El procés d'estabilització i consolidació de places previst per a 2018-2023 s'ha acomplert per a Primària però no per a Secundària. Tenim pendent la convocatòria de 4.377 places: 4.202 places de Professors d’Ensenyament Secundari, 104 d'EOI, 59 de Prof. d'Arts i 12 de mestres de taller que el Departament tenia programades i és encara a temps de convocar malgrat que de moment ha refusat fer-ho. Atès el calendari que la normativa preveu per a una convocatòria, és molt improbable que aquesta convocatòria es pugui fer amb el reglament d'ingrés modificat però encara hi ha temps per a convocar-la amb el reglament actual, tal i com han fet altres administracions educatives: País Valencià, Navarra i Astúries amb convocatòria publicada i 6 més que l’han anunciada.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal