Comunicat sindical unitari: PROU IMPOSICIONS, MOBILITZEM-NOS!4

10358 02/03/2022, 11:37       #Mobilitzacions,

Des de la darrera crisi de fa més de deu anys en la qual es van retallar condicions laborals afectant la qualitat de l’educació i als drets laborals, només hi ha hagut un guany amb el retorn d’una hora lectiva a partir del curs 2017-18. Malgrat els compromisos obtinguts de retorn de condicions laborals dels grups parlamentaris en què s’assumien les nostres reivindicacions, aquests drets retallats s’han cronificat i l’administració els ha donat per assumits. Bona part del professorat que ha iniciat la seva vida laboral aquests darrers anys, ha entrat a treballar en unes condicions laborals pitjors i sense cap perspectiva de millora a curt termini.

Els sindicats d’Educació, de manera unitària, considerem que aquesta conselleria ha oblidat que és la seva obligació promoure el respecte i el reconeixement al col·lectiu docent davant de la societat. Rebutgem l’actitud de menysteniment del conseller Gonzalez-Cambray envers els treballadors i treballadores i l’actitud impositiva i autoritària mostrada en desatendre i negligir la negociació real amb els representants sindicals per un retorn de condicions laborals que ara més que mai mereixem.

Precisament avui aquesta conselleria ha tornat a convocar una mesa sectorial només per poder aprovar un calendari escolar que ja ha reiterat en nombroses ocasions que és inamovible i no per negociar res amb la part social. És per això que els sindicats de manera unitària hem decidit no presentar-nos a una mesa que és un pur tràmit pel Departament i no avalar així el seu modus operandi que menysté la negociació col·lectiva.

De manera unitària reclamem i exigim:

 • El 6% del PIB per educació com a mínim.
 • La reversió de les retallades:
  • Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d’aplicació al curs 2022/23 com a reivindicació irrenunciable.
  • Reducció de les ràtios estructurals. Cap tancament de grups a la Pública.
  • Conversió dels terços de jornada en mitges jornades.
  • Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys.
  • Increment del personal d’atenció directa a l’alumnat
  • Recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys.
  • Retirada del Decret de Plantilles (39/2014).
  • FP Pública i de qualitat. Equiparació salarial ja!
 • La retirada de l’ordre de calendari escolar.
 • El no al nou currículum.
 • L’estabilització real del personal interí i pacte d’estabilitat.
 • L’assumpció de responsabilitat del Departament en la defensa de la immersió lingüística i cobertura legal de tot el personal dels centres.
 • Una negociació real i la dimissió del conseller.

Des dels centres educatius diem al Departament que la nostra paciència s’ha acabat, que els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, sumats a les retallades de fa més de deu anys i al modus operandi d’aquesta administració, han provocat que ens mobilitzem. L’evident manca absoluta de voluntat negociadora per part del Departament d’Educació, no ens deixa cap altra sortida que la mobilització per fer la pressió suficient per revertir les retallades i obtenir perspectives de millores laborals.

Exigim per sobre de tot una negociació real, que el personal del Departament tingui millores a les seves condicions laborals i no noves retallades. Ara més que mai cal que fem front a un departament autoritari, perquè després del calendari, que ha estat la darrera gota, amb el comportament d’aquesta conselleria, de segur que hi haurà noves «sorpreses».

Per tot això, els sindicats sotasignats unitàriament hem decidit tirar endavant unes mobilitzacions molt contundents amb la convocatòria de cinc dies de vaga durant el mes de març per als dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març de 2022.

És l'hora del compromís, de donar exemple al nostre alumnat i lluitar pel que és just. Fem arribar un missatge alt i clar a l'Administració: estem aquí, estem dempeus i diem PROU a l'actitud  del departament  d'Educació que enrocant-se en una postura d'autoritarisme i empitjorament de condicions laborals, ha tancat la porta al diàleg i la negociació amb els que estem a les aules. Perquè les paraules se les emporta el vent i els actes són els que ens representen.

ANEM A LA #VAGAEDUCACIO

MOBILITZEM-NOS!


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (4)

Esteu opinant sobre: Comunicat sindical unitari: PROU IMPOSICIONS, MOBILITZEM-NOS!
3/5 (2)
jose-376 diu...
bray y permitirá al Govern difuminar ante la opinión pública las cifras de críticos con el conseller como partidarios militantes de la no aplicación de las sentencias del 25 %. Parece como si el señor González Cambray, que fue detenido en la operación Vóljov que investigaba a presuntos miembros de Tsunami Democràtic, se hubiera sacado de la manga el anuncio del calendario, del nuevo currículo y de la vuelta a la jornada partida para provocar justo esa respuesta. De haber sido uno de ... Llegir més
11 març 2022 18.24
Full StarFull StarFull StarEmpty StarEmpty Star
jose-376 diu...
UN ESPAÑOLAZO y LA “VAGA” Mis amigos de la AEB me preguntan cómo es posible que apoye la huelga de cinco días que “defiende la inmersión lingüística”. No se me había ocurrido pensar que alguien pudiera interpretar que la histórica huelga que se avecina tenga esa finalidad. Sin embargo, algunos sindicatos ya se han pronunciado en ese sentido (UGT y CCOO) facilitando material imprimible con lemas explícitos. Por supuesto, que los de la Intersindical se hayan sumado a la ... Llegir més
11 març 2022 18.23
Full StarFull StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
david w-41f diu...
Ara, si-us-plau, decidirem quin serà el dia GRAN de la vaga perqué ela que no poguem fer 5 dies en fem un i que sigui un éxit!?

Caldria fer-ho ja!!
3 març 2022 07.17
ramon-572 diu...
El primer dia és el més important. El segon, el segon més important... Si el primer dia és un fracàs posem Educació a la venda a La Bofill, La Caixa and company
3 març 2022 12.53
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal