Lluita per l'equiparació salarial0

1183 07/03/2022, 12:56       #Retribucions, #Opinió,

El departament ens roba?
A igual feina, igual retribució!


Fa anys que el Departament ens omple de tasques, burocràtiques i no burocràtiques, però nosaltres hem perdut gran part de les nostres retribucions. Encara ens queda molt per recuperar des de les grans retallades que vam patir l'any 2011.

  • Catalunya va modificar l’assoliment dels estadis, requerint 9 anys en comptes de 6 per aconseguir el primer estadi. Cap altra Comunitat ha aplicat aquesta retallada de les retribucions. Ens estan robant 3 anys de complement, i ens enredereixen l’assoliment de la resta!
  • Més de 10 anys després de les retallades, encara no les han revertit: Catalunya, Madrid i Múrcia són les úniques que encara no han tornat a les 18 hores lectives.
  • Tampoc hem recuperat el 100% de les pagues extraordinàries, mentre que la Comunitat Foral de Navarra percep la totalitat d’aquestes.
  • Catalunya no convoca concurs de càtedres des del 2011, amb la pèrdua del complement corresponent.
  • Catalunya decideix unilateralment no convocar oposicions el 2022 al·legant que ara no es poden convocar oposicions, però la resta de Comunitats han convocat, sense cap impediment legal el procediment de concurs-oposició.

Si comparem la situació que patim a Catalunya amb altres administracions educatives arreu de l'Estat, ens podem fer una idea:

A Catalunya, un Professor d’Ensenyament Secundari amb 6 anys de serveis està cobrant 250 euros mensuals menys que la mitjana de l'Estat, sent la Comunitat que menys guanya. Si aquesta comparació la fem amb Ceuta i Melilla -el territori que més guanya-, la diferència arriba als 935.27€, seguit de Canàries (illes no capitalines), amb 659,72 €, i d'Euskadi, amb 591.04€ mensuals menys.

Aquestes substancials diferències que superen el 35% del nostre salari es mantenen al llarg de la vida laboral, com es pot apreciar al següent gràfic (en vermell, Catalunya), en què fins al 27è any de serveis prestats seguim a la cua de retribucions, una falta de respecte als docents catalans, tenint present que el cost de vida a Catalunya és el segon més elevat de tot l'Estat, suposant un 7% més d’increment de costos que la mitjana, només superat per Madrid. És a dir, tot i treballar més hores lectives, cobrem menys i el cost de la vida és dels més elevats. Ens prenen el pèl!

Exigim al Departament el retorn de l'assoliment del primer estadi al cap de 6 anys, l'equiparació salarial i horària del col·lectiu docent amb la resta de Comunitats Autònomes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal