Carta sindical unitària al president de la Generalitat de Catalunya0

944 17/03/2022, 14:59       #Comunicats,

Molt Honorable Pere Aragonès i Garcia
President de la Generalitat de Catalunya
Palau de la Generalitat
Com bé sabeu, l’educació pública del nostre país, des de la darrera crisi de fa més de deu anys, va patir unes retallades de condicions laborals afectant la qualitat de l’educació i als drets laborals.
Durant els darrers anys només hi ha hagut un guany amb el retorn d’una hora lectiva a partir del curs 2017-18. Malgrat els compromisos obtinguts de retorn de condicions laborals dels grups parlamentaris en què s’assumien les nostres reivindicacions, aquests drets retallats s’han cronificat i l’administració els ha donat per assumits. Bona part del professorat que ha iniciat la seva vida laboral aquests darrers anys, ha entrat a treballar en unes condicions laborals pitjors i sense cap perspectiva de millora a curt termini.
 

Els sindicats d’Educació, de manera unitària, rebutgem l’actitud de menysteniment del conseller Gonzalez-Cambray envers els treballadors i treballadores, considerem que aquesta conselleria ha oblidat que és la seva obligació promoure el respecte i el reconeixement al col·lectiu docent davant de la societat. L’actitud impositiva i autoritària, mostrada en desatendre i negligir la negociació real amb els representants sindicals per un retorn de condicions laborals que ara més que mai mereixem, és inassumible.
 

Des dels centres educatius hem aturat el país en les tres primeres jornades de vaga. Hem mostrat per passiva i per activa, en totes les ocasions que hem tingut, que tot i els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, les retallades i en el darrer temps, la manera d’actuar d’aquesta administració, que tenim voluntat real de negociar la reversió de les retallades, així com la reversió de les noves retallades que enguany s’han anunciat
 

El dimarts 15, en la primera jornada de vaga, gràcies als milers de companyes i companys que ens vam mobilitzar, vam aconseguir forçar a la conselleria que rebés al comitè de vaga. En aquesta trobada el conseller González-Cambray va demostrar ineficàcia i inexpertesa. Sense cap proposta de negociació ni diàleg ens és impossible arribar a un acord i desbloquejar la situació. Tampoc acceptem que es convoquin reunions bilaterals amb els diversos sindicats: tenim una plataforma unitària absolutament consensuada, aquest és el nostre full de ruta.
 

Ens trobem en una deriva de la conselleria que té més interès a sortir als mitjans enunciant nous canvis, com avui mateix la moratòria del currículum quan ahir ens deia que era impossible, que no pas en asseure’s a negociar. Davant d'aquesta situació de bloqueig, emplacem al president de la Generalitat a entomar el diàleg, convocar al comitè de vaga i iniciar la negociació amb una proposta concreta en la línia de la plataforma reivindicativa.
 

L’educació del nostre país es mereix uns recursos que la mateixa Llei d’Educació marca en un 6%. El govern té l’oportunitat de ser una eina clau per la millora de la qualitat educativa i la reversió de les retallades de fa més de deu anys. Fem-ho realitat.
 


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal