Persones violentes: imatges i miratges0

1947 29/04/2022, 11:37       #Mobilitzacions, #Comunicats,

En un conegut mitjà de comunicació, el conseller González Cambray s’ha referit als sindicats tot titllant de «violència» els incidents de dilluns en un acte al paranimf de l’UB, al·ludint textualment a "imatges de persones violentes, boicots i sabotatges". Unes declaracions d'una altura moral més aviat esquifida.

És una curiosa percepció de la «violència». No sabem com deu qualificar el Sr. González Cambray que la seu del Departament estigués militaritzada com un búnquer per una manifestació pacífica de 40.000 docents el passat mes de març... El que sí és fàcilment detectable, en canvi, és que a l’entrevista estava visiblement nerviós i quequejant.

Va intentar començar serè i contemporitzador, tot afirmant, benèvol, que el descontentament del professorat és comprensible pels dos anys de pandèmia. La veritat, conseller, és que, atesa la seva pèssima i culpable gestió del tema, n’hi hauria per estar-ne. Però no és això, o no solament això: són deu anys de retallades i menyspreus. Però la serenitat no va durar gaire i, tal vegada atrapat en el parany de les seves pròpies mentides, l’home es va anar escalfant progressivament.

Afirmà, per exemple, que els sindicats rebutgen l’avançament del començament de curs, que, assegura ell, no altera les condicions laborals. Efectivament, potser no, però l’obligatorietat del juliol per anar a comptar mosques, sí. I d’això no en va parlar per a res. Després va assegurar que aquest avançament de les classes és bo per a l’alumnat perquè garanteix la gratuïtat. Ens preguntem què tindrà a veure una cosa amb l’altra. Sembla que el raonament lògic no és precisament el fort del conseller. Senyor González Cambray, que una cosa sigui gratuïta no és raó necessària ni suficient perquè sigui bona. I la prova la tenim en el model educatiu que vostè mateix està impulsant: és gratuït, però nefast. Vostè, en canvi, ens està sortint molt car.

Tampoc és veritat que els sindicats tinguin més altaveus que vostè i la seva gent del Departament. Simplement, consulti l’hemeroteca i no faci el ridícul, que a aquest pas li creixerà el nas com a Pinotxo. Ah! Per cert, tant que abusa del terme «informació», potser hauria de contrastar-la. El procés tampoc s’acaba amb la «informació»; el cicle, prengui’n nota, és el següent: dades, informació, coneixement i intel·ligència. No ens estem referint a la seva intel·ligència, conseller, sinó al necessari criteri per a la presa de les oportunes decisions en la governança d’un sistema educatiu. Hi ha molta bibliografia sobre el tema...

Tampoc és veritat, conseller, que haguem de «somniar quina educació volem per a l’horitzó del 2030». El que cal és raonar i planificar de manera versemblant; altrament el somni pot esdevenir un malson. Els somnis, conseller, a l’hora de dormir, no a la de governar. O acabarà per no distingir la vetlla del son.

I finalment, conseller, tornem a les «imatges de persones violentes, els boicots i sabotatges». Cert que va titubejar quan l’entrevistador li va insistir. Però cert també que s’hi va ratificar, i que va dir coses similars ahir, dimecres 27 d’abril, al Parlament de Catalunya. Sr. González Cambray, és una ignomínia moral sublimar les pròpies insuficiències pel procediment d’acórrer a la simple i barroera desqualificació i a l’insult. Ben mirat, no és estrany que vulgui eliminar els «suspensos». Vostè mateix es mereix un zero com una carbassa.

Per tot això, Sr. González Cambray, per la seva nefasta trajectòria com a conseller d’Educació i per les mentides amb què insulta per amagar les pròpies, el sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) el declara persona NON GRATA i anima als claustres dels centres a fer el mateix.

Vagi-se’n d’una vegada!

Vols que el teu centre declari "Persona NON GRATA" al Conseller González?

Si vols, pots fer servir aquest formulari.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal