Rèplica unitària a l’article del Sr. Gonzàlez-Cambray0

734 12/05/2022, 10:20       #Opinió, #Mobilitzacions,

Aquest 1 de maig, el conseller d’Educació, Sr. Gonzàlez-Cambray, va publicar en aquest mateix rotatiu un article amb el títol "Fem que les coses passin al servei de l’alumnat" . Els sindicats docents sotasignats volem agrair al diari ARA que ens cedeixi aquest espai per donar-li la rèplica. Una rèplica necessària, perquè el seu article està ple d’imprecisions, mitges veritats i falsedats, amb acusacions contra els que no compartim els seus punts de vista –que som "molts més dels que ells volen i diuen", com deia en Raimon–, que no poden quedar sense resposta.

Sembla que, per al conseller, la història educativa catalana comença amb el seu mandat i amb l’era postpandèmica; una pandèmia de la qual no hem acabat encara de sortir del tot airosament i que, de fet, va palesar amb tota la seva cruesa les alarmants carències del sistema i la frivolitat d’una gestió caracteritzada per la incompetència.

Hom diria, doncs, que el conseller desconeix que l’educació catalana arrossega més de deu anys de retallades salarials i de drets laborals i professionals, que no solament en gran part no ha revertit, sinó que hi està afegint un paquet de mesures "de xoc" de caràcter clarament neoliberal i regressiu. Seguim amb horaris lectius del temps de les retallades, i el conseller diu que no hi ha pressupost per incrementar la despesa: fals. No és un tema d’increment de despesa, sinó del que s’ha estalviat per impagament durant aquests deu anys que s’han carregat a les espatlles dels docents. Seguim amb sexennis de nou anys, seguim amb la inestabilitat del personal interí –agreujada pel Decret de Plantilles– i seguim amb una inversió en educació per sota de la meitat del 6% del PIB previst per la LEC...

Seguim amb horaris lectius del temps de les retallades, i el conseller diu que no hi ha pressupost per incrementar la despesa: fals El Sr. conseller diu que l’avançament del calendari és bo per a l’alumnat i que no afecta les condicions laborals, però no ho demostra; diu que tothom hi coincideix, però no ens diu qui... El que sí que està clar, en canvi, és que els docents i el personal educatiu l’han rebutjat majoritàriament amb les vagues i mobilitzacions més massives dels darrers trenta anys, el Consell Escolar de Catalunya n’ha demanat la moratòria, i tampoc les associacions de famílies en semblen massa convençudes... A qui escolta, vostè, conseller? Perquè la no reversió de les retallades està clar que afecta l’alumnat, que n’és el gran perjudicat, i les ràtios, sempre demorades.

Ens diu també que el nou currículum és una meravella, però tampoc sembla que hi coincideixin els autèntics experts en aquesta mena de qüestions: els docents. I a hores d’ara encara no s’han publicat els del proper curs. Quina mena de desori és aquest? I les destinacions provisionals avançades al mes de juny s’anuncien caòtiques. No sembla que res d’això li preocupi. Ans al contrari, es manifesta disposat a prosseguir amb una contumàcia gairebé a prova d’ordalia, i sense haver-se mogut ni un pam en les negociacions posteriors a les vagues de març. D’aquí ben poc, per cert, se’n trobarà unes quantes més.

USTEC-STEs, CCOO, I-CSC, ASPEPC-SPS, UGT, CGT, USOC

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal