Estabilització, concurs de mèrits i concurs-oposició 0

2125 13/05/2022, 10:03       #Interins i substituts, #Comunicats,

El temps ens ha donat ben aviat la raó. Ara mateix tenim a Secundària unes 15.000 places per a l’estabilització del professorat interí –a més de 200 d’EOI i unes 140 per a Arts Plàstiques i Disseny-, amb dos processos selectius específics i excepcionals: la convocatòria d’un concurs de mèrits d’accés a la funció docent –unes 6.600 places-, i un concurs-oposició per a l’estabilització del personal interí –al voltant de 9.000 places-. D’acord amb això, quedarien pendents unes 1.100 places, que s’incorporarien a la via ordinària del concurs oposició per a futures convocatòries.

Hi havia un acord previ, el compliment del qual hauria representat més de 4.000 places de Secundària que s’haurien convocat aquest curs, que al final es va resoldre no convocar. Un error, no sabem si calculat o no, però un error. Perquè ara, en una sola convocatòria d’oposicions amb més de 9.000 places, el caos està gairebé assegurat. Si s’haguessin convocat oposicions aquest curs, tal i com estava inicialment previst i compromès –i com nosaltres vam reclamar- ara mateix els nombres serien menors, i s’hi haurien pogut incorporat fàcilment aquestes 1.000 places que corresponen al mateix nombre d’interins que hauran d’anar al concurs-oposició ordinari.

Esperem i reclamarem també que, un cop conclòs aquest procediment extraordinari, es convoquin cada any oposicions, altrament en tres o quatre anys, tornarem a tenir el mateix problema de precarietat que ara cal solucionar de manera excepcional. Restem a l’espera de disposar de les bases de la convocatòria per tal de poder-les valorar.

Pel que fa al Professorat Tècnic d'FP demanem que s’aclareixi l'actual situació d'incertesa. Tot i ser places cobertes per interins des de fa anys i, per tant, objecte de convocatòria d'estabilització, no apareixen a l’oferta pública d'ocupació que ha publicat el Departament d'Educació. La raó: la LOMLOE declara el cos de PTFP en extinció. El Departament ha de confirmar si les places de les especialitats del cos en extinció de PTFP, ara integrat al cos de Professors de Secundària, sortiran a concurs de mèrits i posterior concurs oposició com a places del cos de secundària. Si és així s'ha de trobar una solució per a tots aquells professors interins del cos de PTFP que no disposen de titulació adient per ingressar al cos de secundària.

Igualment, demanem que, un cop acabat aquest procés d’estabilització, es dugui a terme un pacte d’estabilitat per a tot el professorat que no hagi aconseguir superar exitosament cap d’aquestes convocatòries extraordinàries.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal