Sí: persona non grata0

719 08/07/2022, 11:00       #Mobilitzacions, #Comunicats,


El personatge

Molts instituts els claustres dels quals han declarat “PERSONA NON GRATA» el conseller González Cambray, estan rebent pressions i advertiments, altrament dites AMENACES, per part del Departament d’Educació, comminant-los a revocar aquesta declaració. L’argument seria que una declaració o pronunciament d’aquest tipus no correspon al claustre de professorat, i que fer-ho és il·legal, incorrent així en les eventuals responsabilitats que es desprenen de la comissió d’una il·legalitat.

No deixa de ser curiós que el propi Departament hagi demanat el suport dels claustres i de les direccions per altres qüestions, igualment alienes, o més, a temàtiques específicament educatives. Sembla que, segons el cas, el sedàs no és el mateix. I de què depèn, aleshores?

Però resulta que el Departament, una vegada més, està tirant pel dret i adoptant una actitud amenaçadora sense cap mena de base. Hi ha una cosa que se’n diu llibertat d’expressió, i ni ha una altre que se’n diu llei. No és cert que els claustres no es puguin pronunciar sobre aquestes qüestions. De fet, i encara que sembla que el Departament ho ignori, i ha una cosa que se’n diu «normativa bàsica», com ara per exemple l’article 129.j) de la LOMLOE, que diu el següent, sobre les competències del Claustre:

Artículo 129. Competencias del claustro de profesores:
j) Proponer medidas e iniciatives que favorezcan la convivència en el centro.

I si un Claustre de professorat entén que un dels problemes de l’educació a Catalunya és el conseller González Cambray i que amb les seves actuacions està malmetent la convivència al centre? Doncs, aleshores, és competent per demanar-ne la dimissió i manifestar que se’l considera persona NON GRATA per aquesta raó.

Si hi ha, per tant, alguna il·legalitat en tot això, és l’actitud extorsionadora del Departament. Les declaracions de «PERSONA NON GRATA» estan emparades per aquest article 129.j, que és, insistim, normativa bàsica plenament vigent a tots els efectes. Igualment, es pot recórrer l’anul·lació de la declaració en aquells casos en què, per intimidació, s’hagi revocat.

Volem donar tot el nostre suport als claustres que fent ús de la llibertat d’expressió i a l’empara de la normativa vigent han declarat «PERSONA NON GRATA» el conseller González Cambray, encara amb més propietat ara que afegeix als seus atributs el de ser un perill per a la llibertat d’expressió. I rebutgem l’actitud i les amenaces d’un Departament d’Educació que cada dia s’assembla més a una nova Inquisició.

Vols que el teu centre declari "Persona NON GRATA" al Conseller González?

Pots fer servir aquest formulari.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal