El pitjor començament de curs mai vist?0

1054 31/08/2022, 19:34       #Mobilitzacions, #Comunicats,

El Departament d’Educació segueix superant-se a si mateix en matèria d’incompetència. Es fa difícil recordar un començament de curs tan caòtic i problemàtic. Els resultats en competències bàsiques cada cop són més dolents, no sabem quin currículum haurem d'impartir ni què fer amb l'alumnat d'FP que comenci a finals de setembre i la cosa no acaba aquí.

Els resultats de les proves de competències bàsiques, que es van publicar a començaments d’agost –per tal que passessin desapercebuts, potser?- han estat els pitjors des que es realitzen aquest tipus de proves. Model d’èxit, en diuen?

Seguim sense currículum. Inaudit. Què pensaríem d’una empresa que canvia de producte, però que el dia abans de començar a produir-lo encara no sap quin serà? Doncs això és el que està fent el Departament amb els nous currículums «competencials». Un competencialisme que, d’altra banda, ja s’ha manifestat incompetent allí on s’ha aplicat. I el curs amb el nou i inexistent currículum s’avança l’any més càlid que es recorda....tranquils, als despatxos dels experts hi ha aire condicionat.

El curs passat hi havia 10.000 alumnes d’FP sense plaça, aquest en són 20.000. Aquells que tinguin sort a la segona fase d’admissió començaran el curs tres o quatre setmanes més tard, la qual cosa, ateses les característiques de l’FP, significa que s’hauran perdut alguna unitat formativa avaluable sencera. Se’ls regalarà l’aprovat?

El decret de plantilles ha rebut una nova clatellada amb l’anul·lació de la convocatòria ENS/2611/18, de concurs de trasllats «digital» com a resultat de la sentència judicial de la impugnació interposada en solitari per Professors de Secundària (aspepc·sps). Un nou maldecap per al Departament, amb caos administratiu assegurat.

Seguim amb les retallades i amb una actitud cada cop més autoritària per part del Departament. El proper dia 7, per aquests i molts altres motius, els docents catalans de la pública anirem a la vaga i el 28 hi tornarem. Ja en portem unes quantes, però el Departament, com si sentís ploure...

Tal vegada a Via Augusta es pensin que, com ho estan fent tan bé, què els pot sortir malament?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal