Comunicat sindical unitari: Acord reducció d’una hora lectiva7

2632 01/09/2022, 19:34       #Mobilitzacions, #Comunicats, #18i24,

Des del mes de febrer del curs passat, el sector educatiu del nostre país hem protagonitzat unes mobilitzacions històriques. Després de tots aquests mesos i a les portes d’un setembre ingovernable, avui confirmem que la lluita dóna fruits. El Departament d’Educació ha estat forçat a signar un acord que ens retornarà la reducció d’una hora lectiva a tot el personal docent i que permetrà la incorporació de gairebé 3.500 docents al sistema de forma estructural.

El reton de l’horari lectiu, no només es una reivindicació laboral sinó que té una repercussió molt important en la qualitat educativa del nostre l’alumnat.

Des de les organitzacions sindicals convocants volem agrair explícitament a tothom qui ha participat en aquesta lluita. Aquest primer acord inicia un camí per arribar a l’assoliment de la resta de reivindicacions que segueixen sobre la taula i que no deixarem de banda.

La incorporació de professorat és una bona notícia per l’educació pública, però no podem permetre deixar de fer la màxima pressió en un primer trimestre de curs en el qual es mantindrà la negociació per continuar aconseguint la resta de reivindicacions com ha quedat reflectit en l’acord signat avui.

Per tant, davant de la signatura de l’acord, queden desconvocades les mobilitzacions i vagues previstes per aquest mes.

Estarem vigilants al compliment de l’acord per part del Departament i al compromís que durant el primer trimestre es negociï la calendarització del retorn de la resta de reivindicacions.

Us anirem informant puntualment de tots els detalls del procés negociador.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (7)

Esteu opinant sobre: Comunicat sindical unitari: Acord reducció d’una hora lectiva
2/5 (8)
francesc-d53 diu...
Aquesta mesura la veig inaplicable a partir del dia 8 de gener del 2023. Estic d'acord també en que l'acord té unes connotacions negatives vers el col·lectiu docent, atès que sembla que el que volíem era treballar menys. De cara a l'opinió pública, és així. Desconec si es podia haver plantejat desconvocar la vaga demanant recuperar el cobrament del primer estadi als 6 anys, com abans. En el moment que es modifiqués el Decret/Resolució seria immediat i ho veuríem ... Llegir més
5 setembre 2022 23.26
Full StarFull StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
aurora-2d6 diu...
I com penseu que podem començar al gener, a meitat del segon trimestre, a fer nous horaris, encaixar als nous professors, reduint només 1 hora a cada professor del claustre? No veieu que és impossible en la pràctica? No és cap bona notícia pels que estem a les aules, ni pels alumnes. Com es menja que signeu això en el nostre nom, sense consultar-nos ni explicar-nos res?. No és cap victòria, és una gran decepció. No es podia lluitar per tenir al setembre, i no al gener, aquesta reducció?
2 setembre 2022 12.10
abraham-3c7 diu...
De veritat ha acabat tot així? No teniu paraula.
2 setembre 2022 09.10
Full StarEmpty StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
abraham-3c7 diu...
De veritat ha acabat tot així? No teniu paraula.
2 setembre 2022 08.37
jaume-3c1 diu...
Estic molt decebut amb aquesta signatura; com diu un altre participant això serà inaplicable. Ens han marcat un gol per l' escaire. Aspepc no havia d' haver signat això.
1 setembre 2022 22.36
Full StarEmpty StarEmpty StarEmpty StarEmpty Star
ana maria-ad1 diu...
Aquest acord és MOLT DECEBEDOR.
1 setembre 2022 20.07
andreu-797 diu...
Francament…molt decebut! De debò algú es creu que els centres reduiran una hora a mig curs? Ens ho hem menjat amb patates i, a més, hem quedat fatal transmetent un missatge que el que buscàvem era treballar menys. Em sap greu però ens l’han colat!!!
1 setembre 2022 19.43
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal