Concurs de Trasllats 2022-2023: exigim que s'ofereixin totes les places0

1113 21/10/2022, 10:21       #Concurs de trasllats, #Comunicats,

Ja fa més de vint anys que el Departament d'Educació no convoca el seu propi concurs de trasllats. Per aquesta raó, els funcionaris docents catalans només podem optar-hi cada dos anys, quan es convoca el concurs general d'àmbit estatal. A la resta de CA, en canvi, hi ha convocatòries anuals, alternant-se la d'àmbit estatal i la d'àmbit autonòmic.

Al llarg d'aquest mateix període de temps, les autoritats del Departament han estat dient, per activa i per passiva, que el «seu» model d'adjudicació de places no és el del concurs de trasllats... Potser per massa transparent. Sembla que els agraden més els mecanismes opacs i arbitraris, com ara els del decret de plantilles, amb l'entrevista personal eliminatòria que els tribunals acaben de declarar nul·la de ple dret.

Sigui com sigui, el cas és que, mentre que a la resta d'Espanya els docents pot concursar cada any per a obtenir una plaça definitiva, aquí a Catalunya només és un cop cada dos anys. O això, o fer la pilota perquè et nomenin a dit. A més, l'oferta de places vacants, a banda que el professorat ha de concursar a cegues, és més aviat gasiva; deu ser que se les guarden per als amiguets i amiguetes...

Enguany hi ha concurs de trasllats -d'àmbit estatal, és clar-, enmig d'una situació força excepcional: per sentència del Tribunal Suprem, els anys d'antiguitat com a interí compten igual que els de funcionari de carrera, la qual cosa significa que l'any d'oposició deixa de ser un factor rellevant. Si a això li afegim que simultàniament s'està produint un concurs de mèrits d'accés a la funció pública amb milers de places que té per objectiu acabar amb la precarietat, sembla clar que les regles del joc canviaran substantivament a partir d'ara.

Per aquesta raó, i per tal d'evitar futurs greuges comparatius, cal que el Departament tregui a concurs totes les vacants reals que hi ha. Ja n'hi ha prou d'anys amagant places. Exigim que s'ofereixin totes les més de 10.000 vacants reals que hi ha en aquest moment a Catalunya. El concurs de trasllats és, d'acord amb la normativa, el procediment normal d'adjudicació de llocs de treball a la funció pública; el del decret de plantilles és «excepcional». Per tant, si detectem que el Departament es fa el ronso en aquesta convocatòria i, en canvi, el curs vinent, comencen a sortir places com a bolets en el seu concurs «digital», actuarem i anirem als tribunals de justícia. Qui avisa no és traïdor.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal