Sentència judicial: el Departament ha d’abonar la diferència retributiva quan les tasques que realitza el professor-a corresponen a un grup o un cos superior3

2393 11/01/2023, 10:19       #Serveis Jurídics, #Retribucions, #Mobilitzacions,

Es tracta d’un cas que es dona amb certa freqüència en el món laboral i en l’àmbit de la funció pública: es destina al treballador a un lloc de treball a fer unes feines que, de facto, corresponen a un nivell superior i per tant se li han d’abonar les diferències retributives. Certament, és un fet força inusual a l’ensenyament i potser per això és curiosa la recent sentència dictada per la sala contenciosa, secció 4a, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que reconeix a una afiliada de Professors de Secundària (aspepc·sps), professora del Cos de Professors FP i Grup B, les diferències retributives per les matèries impartides d’unes especialitats del Cos de Professors de Secundària, grup A.

No es tracta d’haver impartit dues hores a la setmana sinó de quelcom més inexplicable: el 100% de l’horari assignat a la docent pertanyia a una altra plaça per la qual la professora no havia estat nomenada. Això sí, per sort i per casualitat, la professora tenia la titulació i estava habilitada per impartir les matèries en qüestió.

En definitiva, un altre error majúscul que el departament podria haver solucionat el primer dia però no, no volgué escoltar els nostres requeriments i per aquesta raó, finalment, hem hagut de demanar auxili als jutjats. Gràcies a aquesta sentència del TSJC, pionera en l’àmbit docent, queda garantit el dret de tots els professors i professores de Catalunya a percebre una remuneració justa, si mai es troben en una situació similar.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (3)

Esteu opinant sobre: Sentència judicial: el Departament ha d’abonar la diferència retributiva quan les tasques que realitza el professor-a corresponen a un grup o un cos superior
5/5 (1)
ricardo-d87 diu...
Durant 18 anys he fet classes de Tecnologia de la ESO. Soc funcionari desde el 89 la meva plaça es de PT Equips Electronis. Tinc la titulació de Técnic Especialista en Electronica Industrial. Puc reclamar la diferència retributiva?
Gracies per respondre
24 gener 2023 12.42
ricardo-d87 diu...
Durant 18 anys he fet classes de Tecnologia de la ESO. Soc funcionari desde el 89 la meva plaça es de PT Equips Electronis. Tinc la titulació de Técnic Especialista en Electronica Industrial. Puc reclamar la diferència retributiva?
Gracies per respondre
23 gener 2023 09.32
Full StarFull StarFull StarFull StarFull Star
jaume-60b diu...
Aquest fet es dona més sovint del que sembla, moltes vegades acceptat pels propis docents del departaments didàctic "per quadrar horaris", "perquè ja ha donat aquest mòdul abans", "acceptat pel mateix docent"... Us volia preguntar, aquesta sentència crea jurisprudència? Des del sindicat considereu que és viable una reclamació en massa, posem per cas per haver estat fent 6h de PS (de les 19 lectives tenint el nomenament de PT)? En aquests casos on el docent ... Llegir més
11 gener 2023 20.52
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal