Novetat judicial en el permís de paternitat a famílies monoparentals: mesura cautelar0

1039 07/02/2023, 18:05       #Serveis Jurídics, #Normativa i legislació, #Mobilitzacions,

En els darrers mesos un parell de sindicats han publicitat un o dos èxits judicials en la lluita per a obtenir la concessió del permís de paternitat de 16 setmanes als progenitors/es de famílies monoparentals. En general, es tractava de sentències guanyades als Jutjats del Social, és a dir, amb efectes al món laboral.

A l’àmbit funcionarial i dels empleats públics, i per tant, a l’espai al que pertanyem els professors i professores, aquestes reclamacions s’han de vehicular al Jutjat Contenciós administratiu i justament en aquest ordre jurisdiccional pràcticament no hi ha sentències ni precedents.

L’altre problema d’aquestes reclamacions és que atès el conegut col·lapse judicial, les sentències arriben sempre quan l’infant té gairebé dos anys i per tant, el seu efecte és menys útil.

Professors de Secundària (aspepc·sps) ha donat una passa més en la lluita dels drets d’aquests progenitors i infants i ha obtingut un èxit en l’ordre contenciós amb una absoluta novetat que beneficia els nadons de pocs mesos: s’ha aconseguit el reconeixement del permís mitjançant una mesura cautelar. En conseqüència, la progenitora afiliada podrà dedicar 16 setmanes al seu fill sense haver d’esperar molts mesos -en algun cas, anys- a que arribi el dia del judici.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal