Una sentència obliga el Consorci d’Educació de Barcelona a obrir expedient a un director per assetjament0

2542 07/03/2023, 18:13       #Serveis Jurídics, #Mobilitzacions, #Mobbing,

A principis de 2019 la Direcció General de Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, després d’una exhaustiva i rigorosa investigació va concloure que el director de l’Institut XXV Olimpíada de Barcelona era responsable d’assetjament laboral a una professora del centre afiliada al nostre sindicat. Funció Pública considerava que aquesta conducta exigia la incoació d’un expedient disciplinari per falta molt greu.

Professors de Secundària (aspepc·sps) va denunciar en el seu moment (El Consorci d’Educació de Barcelona tolera l’assetjament laboral i protegeix els seus responsables) aquest cas gravíssim que tenia a més precedents d’altres professors del centre afectats com a mínim des de l’any 2017 i va protestar perquè ni el Departament d’Educació ni el Consorci d’Educació de Barcelona prenien cap mesura per evitar l’assetjament i sancionar el responsable. Des de la resolució de l’expedient per part de Funció Pública – desembre de 2019- Professors de Secundària ha demanat reiteradament, verbalment i per escrit, en el si de la Junta de Personal i del Comitè de salut laboral del Consorci i directament als seus responsables una resolució del cas i la corresponent comunicació a la víctima del mateix. Recordem que no hem demanat l’expedient del director, això ja ho va fer la Direcció General de Funció Pública, sinó únicament una resolució amb peu de recurs per tal que la persona afectada pogués exercir els seus drets.

Durant més de dos anys -dos anys!- només hem rebut respostes que es podem qualificar, com mínim, de dilatòries. Se’ns ha dit que no se sabia si pertocava al Consorci resoldre el cas, que la resolució consistia en obrir una «informació reservada», que no se sabia si calia comunicar la resolució a la persona interessada.... Fins i tot l’oficina del Síndic de Greuges va adreçar diversos escrits al Consorci exigint la resolució del cas i la corresponent comunicació de la mateixa a la persona interessada. Finalment el 7 de juliol de 2021 la gerent del Consorci va dictar una resolució per la qual decidia no incoar expedient disciplinari.

Presentat el corresponent recurs, el Tribunal Contenciós número 8 de Barcelona dicta sentència (procediment abreujat 350/2021-D) el 24 de gener d’enguany segons la qual: «Estima el recurs interposat contra la resolució (...) i en conseqüència, s’anul·la i deixa sense efecte la mateixa per ser contrària a Dret i s’ordena a l’Administració Pública demandada que procedeixi a incoar procediment disciplinari al Sr....»

En els fonaments de la sentència s’afegeix que resulta sorprenent que l’administració hagi ignorat la conclusió de l’informe de la comissió investigadora del cas segons la qual i a la vista dels testimonis aportats, s’ha pogut constatar una conducta sistemàtica d’assetjament a la víctima per part de la direcció del centre. També és digne d’esment que, tot i que la sentència es pot recórrer, el mateix tribunal adverteix el Consorci que un eventual recurs no serà admès si no està degudament argumentat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal