Les llicències d’estudis retribuïdes: una retallada oblidada 1

1681 08/05/2023, 13:09       #Comunicats,

El 6 d’abril de 2010 la Generalitat convocava l’últim concurs públic per a la concessió de llicències d'estudis retribuïdes per a dur a terme treballs de recerca educativa i elaboració de materials curriculars directament relacionats amb els llocs de treball. Des de llavors, que nosaltres coneguem, els docents catalans no han tingut ocasió de sortir a l’exterior per a conèixer altres realitats, acarar i comparar sistemes, propostes i metodologies diferents i enriquir amb autonomia els seus coneixements i experiències pedagògiques.

És evident que ens trobem davant d’una retallada que no sembla que entri en els plans de recuperació oficials. I també resulta evident que l’ambient pedagògic en els últims anys s’ha replegat en si mateix i que ja fa certa olor de resclosit. Per aquest motiu reclamem que els recursos dedicats a investigació pedagògica deixin d'anar a parar a entitats privades per tal que tornin a mans dels docents que treballen dins les aules.

El Departament sembla desconfiar de l’autonomia del professorat i les fundacions que tots coneixem tenen el monopoli de proposar i elaborar les estratègies generals. Una formació ideològicament dirigida ha substituït el dret (i en certa manera també el deure) dels docents a informar-se lliurement.

Cal acabar amb el circuit tancat doctrinal que alimenta la gestió des del mateix poder polític: manca autèntica investigació, exploració no dirigida ni ideològicament tutelada. Formar-se no vol dir acatar les doctrines polítiques per a obeir-les acríticament. Una bona manera d’afavorir un debat pedagògic real consistiria en alliberar-lo de pròtesis i retallades, retornant a un sentit menys provincià i autoritari de la gestió educativa. Pensem que les antigues llicències d’estudis serien una bona eina per a solucionar-ho o si més no un primer pas important

.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (1)

Esteu opinant sobre: Les llicències d’estudi retribuïdes: una retallada oblidada
0/5 (0)
rosa-6b2 diu...
Jo en vaig tenir una el curs 2015-2016, sense retribució.
Per donar-me-la em van fer presentar un projecte on justifiqués que el que faria tindria repercussió en la meva activitat i matèria com a professora. Ho vaig fer.
En tornar em va indignar que ningú del Departament volgués el material ni el resultat de la implementació del projecte.
9 maig 2023 18.19
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal