Els tribunals d'oposicions: un nou desgavell0

7127 07/06/2023, 18:34       #Oposicions,

S’han publicat les llistes dels tribunals de les properes oposicions i totes les alarmes han tornat a sonar. Les queixes eren tantes i tan diverses que s’ha fet del tot evident que ens trobem de nou davant d’un nyap de grans dimensions. Per començar, es va fer pública la llista amb un retard notori; en alguns tribunals només hi ha una sola persona de l’especialitat concreta, és a dir, els candidats seran avaluats per docents d’altres especialitats; no s’han tingut en compte baixes, reduccions de jornada ni càrrecs directius; fins i tot persones que no són a les llistes han rebut una trucada que els informava que havien de formar part de tribunals.
La situació és insostenible. És possible que els voluntaris per a ser membres dels tribunals en el passat concurs de mèrits hagin estat incorporats massivament com a titulars als tribunals de les anomenades "oposicions light”. També és possible que el Departament hagi perdut els papers definitivament. El desgavell pot tenir conseqüències inesperades: una altra allau de baixes mèdiques i una altra onada d’indignació per part de tots aquells que en teoria hauran de repetir com a tribunal, a banda de la perplexitat dels qui es van presentar voluntaris i han estat ignorats.
Cap setmana sense escàndol. Culmina d’aquesta manera un curs desastrós abundant en situacions ridícules, humiliants i lesives per al professorat. La incompetència del Departament d’Educació comença a ser inversemblant. Aquest caos acabarà donant ales als rumors segons els quals la intenció de fons és fer el boicot a la funció pública docent, provocant que el seu funcionament es torni impossible. En tot cas, caldria preguntar-se si aquest flagrant desgavell administratiu no té alguna relació amb una política de terra cremada. Hem exigit al Departament les correccions pertinents de totes les llistes i, un cop més, demanem la dimissió del responsable de tots aquests desordres evitables. Hi ha una altra manera de fer les coses però fa molt de temps que s’ha perdut de vista la seriositat més bàsica.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal