Un nou espectacle: les llistes d’admesos i exclosos a les oposicions docents2

5456 20/06/2023, 10:49       #Oposicions,

Ho vam dir fa pocs dies i ha tornat a succeir: no passa una setmana al Departament d’Educació que no esclati un espectacle penós, un nou escàndol. Aquesta vegada ha estat amb el tema de la llista d’admesos i exclosos en unes oposicions… que comencen d’aquí a deu dies… Els aspirants han rebut una atribució de tribunal en una llista pública que a vegades no coincidia amb el número de tribunal atribuït al seu espai personal. En alguns casos la situació arribava a ser surrealista, com quan es demanava a un aspirant de Girona que s’examinés a Lleida, o quan s’indicava a un candidat de les Terres de l’Ebre que anés fins a Vic.

La informació correcta era la de l’Espai Personal, però… com ho podia saber un docent? Un docent que ha passat un any negre, fent burocràcia per a una processó d’estabilització de personal que no li ha servit per a res, aguantant desqualificacions públiques, rumors i insinuacions de tot tipus, amb la duresa dels últims dies de classe, amb família, obligacions, informes de final de curs. Tot això ho pensen al Departament? S’entén ara per què manca personal? Sortirem algun dia d’aquesta etapa negra de l’ensenyament català, en caiguda lliure des de l’aprovació del Decret de Plantilles? És possible desitjar una administració seriosa, que no provoqui aquests desastres humans? Pot fer classe convenientment un docent que té por de perdre la feina, que depèn de maniobres a l’ombra per a conservar la seva plaça, quan tot s’ha inundat de caciquisme, mesures arbitràries, inestabilitat i incompetència? Pot optar a una estabilització mínimament objectiva, segura, no sotmesa a terratrèmols imprevisibles? El que hi ha en joc és la credibilitat global del sistema.

Tot aquest patiment no ocuparà titulars als mitjans, però convindria donar-li veu. Tota aquesta negligència no pot significar altra cosa que un menyspreu instal·lat des de fa massa anys en el nostre Departament. El Departament ha promès que avui mateix refaria les llistes. Hem rebut el missatge de la nova Consellera; diu, textualment: “Ens hem conjurat a ser còmplices amb vosaltres per a la millora de l'educació, que és també una millora social i que té un impacte en l'equitat i en el conjunt del país”. De moment, no es nota pas aquest canvi de situació. Els docents no són bestiar, ni són nombres. Mereixen unes oposicions dignes, mereixen un lideratge real, un ordenament racional de la seva vida laboral. Continuem ancorats en una deshumanització creixent. Consellera: torni a fer que l’administració sigui fiable, normal, i no erràtica i hostil.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris (2)

Esteu opinant sobre: Un nou espectacle: les llistes d’admesos i exclosos a les oposicions docents
2/5 (1)
merce-ff9 diu...
És penós, patètic i vergonyós que tant a les especialitats de català i castellà amb 8/9 tribunals haguem d'anar tots els de Lleida fins a Barcelona perquè no s'han dignat a posar un tribunal a la ciutat.
En el meu cas, m'he de desplaçar des del Prepirineu fins a Barcelona amb la pèrdua de temps que suposa.
20 juny 2023 14.04
alejandra renee-ff diu...
Ara mateix jo que visc a Barcelona he d'anar a Castell-Platja d'Aro. No acabo d'entendre si a més a més de la correcció dels pdf també es miraran els llocs assignats. Podríem acceptar que no tot es concentri a Barcelona, però jo em pregunto: no hi havia un lloc a on s'arribés bé en transport públic? (no és el cas d'aquest lloc i jo no tinc cotxe) Només se m'acudeixen dues coses: o són molt ineptes o són molt mala gent i ho fan a propòsit. No sé què pensar...
20 juny 2023 12.03
Pàgina 1 de 1

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal