Ni mig pa ni un llibre0

682 27/10/2023, 10:50       #Salut laboral, #Opinió,

A la inauguració de la biblioteca de Fuente Vaqueros, Lorca va dir: “Si tingués gana i estigués desvalgut al carrer no demanaria un pa; sinó que demanaria mig pa i un llibre”.

És molt evident que, pel que fa a la cultura, el Departament ja fa molt temps que ha abandonat qualsevol aspecte que faci olor d'intel·lectualitat o raonament científic. El bandejament del coneixement acompanyat de l’exalçament de la mediocritat és el pa de cada dia, i s’albira un horitzó educatiu erm i fosc.

Com si amb això no n’hi hagués prou, ha costat Déu i ajuda treure l’entrellat del famós “COCOBE”. Primer era un coordinació que havia de tenir algú que ja tenia una altra coordinació, en un intent maldestre que no es notés que no es percebria cap remuneració per aquesta feina. Després ha resultat que sí que hi havia previsió de pagar el càrrec el curs que ve. I ara la consellera diu que això canvia aquest curs. A més, com totes les coordinacions, sense que hi hagi una assignació horària específica per a les tasques que comporta aquest càrrec, decisió que queda a l’arbitri de la direcció.

Per a reblar el clau, se’ns comunica que les coordinacions no es cobraran fins la nòmina de novembre. Es veu d’una hora lluny el menyspreu cap a la tasca dels coordinadors, que és especialment greu, perquè dóna una idea clara de què representa aquesta feina per al Departament. És una tasca ingent i necessària que no rep ni el reconeixement econòmic que es mereix ni el temps necessari per a realitzar-la.

És vergonyós que el Departament s’escudi constantment en la manca de pressupost o en problemes logístics i llenci els diners en xecs escolars per a tothom, sense mirar renda, o que engreixi les tecnològiques i altres empreses privades amb diners públics.

I com es manté tot? Amb el meravellós Decret de Plantilles, que fa que els docents vagin acotant el cap. Però això s’ha d’acabar en algun moment, s’ha d’apel·lar al sentit individual i al col·lectiu. Si només tenim una hora per a fer una coordinació digital que necessitaria una jornada sencera, tenim només aquest espai de temps i prou. El sistema s’aguanta gràcies a la nostra sobrecàrrega de treball. No ho oblidem. I, sobretot, recordem també l’existència dels claustres.

Ens han pres la democràcia, però no la veu col·lectiva ni l’acció. Hem de reclamar els nostres drets i, al mateix temps, lluitar perquè no arrabassin la cultura de les mans dels més vulnerables utilitzant com a eufemisme la paraula “inclusivitat”. S’ha de reclamar ben fort el mig pa i el llibre, perquè, ara per ara, el Departament ens els ha sostret.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal