Oposicions 2021: el Govern aprova l'oferta pública de 3.152 places docents 0

Lectures (2692) 11/12/2020, 10:10  |  Sala de Pemsa. Generalitat de Catalunya  |  Etiquetes: #Oposicions,

El Govern ha aprovat l’oferta d’un total de 3.152 places de funcionaris de cossos docents no universitaris per al 2020, per a l’estabilització i la reposició de les plantilles de professorat.
(...) Aquesta oferta pública s’ha d’executar en un termini màxim de 3 anys (...)

Nomenaments telemàtics: darrer dia de nomenaments abans de vacances i primer dia posterior0

Lectures (364) 09/12/2020, 09:54  |   |  Etiquetes: #Interins i substituts,

Darrer dia de nomenaments telemàtics del mes de desembre: dilluns 14.
Primer dia de nomenaments telemàtics del mes de gener: divendres 8.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


La retribució del professorat. Poc, i ara, a més, tard0

Lectures (1003) 04/12/2020, 13:36  |  Robert Veciana i Tormo. Delegat de Professors de Secundària (aspepc·sps)  |  Etiquetes: #Retribucions, #Opinió,

Ja fa uns quants anys, en ocasió d’una convocatòria de vaga en favor d’una reivindicació salarial, els professors d’aquest país vam rebre una carta d’un alt càrrec del departament que, amb aquell to rosegaaltars típic, ens renyava per fer vaga per les retribucions, quan la nostra feina era tan «vocacional»....

SECUNDARIA.INFO, núm. 205: Gestió de casos COVID-19 als centres educatius0

Lectures (504) 04/12/2020, 10:08  |   |  Etiquetes: #Salut laboral,

Resum de les novetats del nou document del Departament d’Educació d’1 de desembre de 2020.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Webinar: Factors psicobiològics que influeixen en el fracàs escolar. Fundació Episteme0

Lectures (596) 02/12/2020, 13:58  |   |  Etiquetes: #Formació,

Sovint sentim que el fracàs escolar a Catalunya és el resultat de tenir "escoles dolentes", "mestres mal preparats" o "plans d'estudi deficients". Les dades de l’estudi que es presenten a Fòrum Episteme no avalen aquestes hipòtesis, com tan freqüentment s'argumenta des dels mitjans de comunicació.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Nota de premsa. IX Jornades de Secundària. COVID: aprendre amb les noves tecnologies0

Lectures (445) 02/12/2020, 13:24  |   |  Etiquetes: #Formació,

Assoleixen els estudiants més pensament crític contrastat amb les noves tecnologies?


Més evidències científiques, més coneixements per assolir pensament crític, menys instrumentalització educativa i menys mites tecnològics han estat les propostes de quatre experts en les IX Jornades de Secundària, que com cada any, organitza Professors de Secundària (aspepc·sps) amb la col·laboració de l’Associació de catedràtics d’Ensenyaments Secundaris de Catalunya (ACESC). Unes sessions telemàtiques que han posat damunt la taula la necessitat de repensar el model educatiu des de bases més empíriques, ètiques, lògiques i desmitificades, més enllà de l’aplicació de la tecnologia a les aules.

Les Jornades de Secundària acostumen a ser un marc de referència sobre temàtiques educatives actuals. Enguany s’han celebrat en un moment de dependència tecnològica augmentada per la pandèmia i quan s’està tramitant la Llei Celaá, una proposta que ha aixecat molts titulars que no han parat, però, massa atenció al que seria desitjable analitzar: les veritables mancances i/o necessitats del nostre sistema educatiu.

Les ponències han estat a càrrec del doctor Hèctor Ruiz, director de la International Teaching Science Foundation. Carme Torras, doctora en Informàtica i professora d'investigació a l'Institut de Robòtica CSIC-UPC i escriptora. Andreu Navarra, doctor en Filologia Hispànica, professor i escriptor i Antoni Hernández, Físic, lingüista i doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Gestió de casos de COVID-19 als centres educatius. Actualització 1 de desembre de 20200

Lectures (998) 02/12/2020, 09:56  |  Departament d'Educació  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Les recomanacions incloses en aquest document estan en contínua revisió i seran modificades si la situació epidemiològica així ho requereix. Les novetats respecte de la versió anterior del document estan marcades en color gris perquè siguin més visibles.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Convocatorias plazas personal docente y asesores técnicos en el exterior: reanudación del procedimiento0

Lectures (440) 01/12/2020, 19:48  |   |  Etiquetes: #Places a l'exterior,

Por Resolución de 19 de noviembre de 2019 de la Subsecretaría («Boletín Oficial del Estado» de25 de noviembre de 2019), fueron convocados concursos para la provisión de puestos de asesores técnicos y personal docente en el exterior (...)

Disponer la reanudación de los procedimientos de selección de candidatos para la provisión de los puestos de asesores técnicos y personal docente en el exterior, convocados por Resolución de 19 de noviembre de 2019 de la Subsecretaría, para el estudio por las Comisiones de Valoración de las reclamaciones presentadas contra las listas provisionales publicadas de candidatos admitidos y la elevación a las Comisiones de Selección del resultado de dicha valoración, de forma que se posibilite la publicación, a partir del 20 de enero de 2021, de las listas definitivas de candidatos admitidos que han superado la fase general y la continuidad de los procesos en los términos dispuestos en susrespectivas convocatorias, de acuerdo con las recomendaciones establecidas en cada momento por las autoridades sanitarias.

Nota informativa (PDF)

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Portal de Centre: Curs de formació de directors i directores1

Lectures (971) 01/12/2020, 10:17  |   |  Etiquetes: #Formació, #Decret de plantilles,

​El Departament d’Educació ofereix una formació de direccions en la que es treballen tots els aspectes que són significatius per a la pràctica directiva dels centres educatius, destacant la funció de lideratge pedagògic i desenvolupant les competències necessàries per exercir un lideratge distribuït i eficaç.
Tots aquells docents que no hagin exercit mai la direcció i vulguin participar en un concurs de mèrits per a la selecció de directors i directores o se’ls proposi per a un nomenament extraordinari, ja sigui per absència de candidats a la direcció o per exercir-la en un centre de nova creació, han de superar el curs de formació inicial per a l’exercici de la funció directiva i el lideratge pedagògic.

Els docents que hi estiguin interessats han de formalitzar la sol·licitud a l'apartat  Persones > Funció directiva > Inscripció als cursos​ . El termini per fer la sol·licitud és de l'1 al 13 de desembre de 2020.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Balanç Covid-19 a Ensenyament: un dels àmbits amb més incidència de brots0

Lectures (1555) 26/11/2020, 10:37  |  Professors de Secundària (aspepc·sps)  |  Etiquetes: #Salut laboral,

Portem deu setmanes de centres d'Ensenyament oberts amb uns protocols que permeten l'acumulació de fins a pràcticament 40 persones en aules de menys de 50 m² durant 6 hores al dia, condicions inadmissibles a qualsevol altre àmbit. Durant aquest temps hem vist l'arribada contundent de la segona onada de Covid-19, l'assoliment d'un pic de casos registrats a finals d'octubre i principis de novembre, i una reducció -més lenta- d'ençà que s'han pres mesures de reducció de mobilitat i interacció social. A l'àmbit de l'Ensenyament preuniversitari aquestes mesures s'han limitat a la reducció de la presencialitat als centres per a l'etapa postobligatòria.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal