Nomenaments telemàtics 2022-2023: darrers convocats i places adjudicades per especialitat i servei territorial0

23996 05/06/2023, 11:54       #Interins i substituts,

05/06 67%*

Adjudicacions per especialitat, número d'ordre, centres adjudicats, llistats per especialitat, gràfics...

(*) Places sense adjudicar.

Mesa sectorial de 31 de maig de 2023: Innovacions pedagògiques, integració del professorat tècnic d’FP...0

544 02/06/2023, 08:49       #Mesa sectorial, #Cicles Formatius,

Ordre del dia:

1.- Acords de corresponsabilitat

2.- Resolució convocatòria d’integració del professorat tècnic d’FP al cos de professorat de secundària. (el document s’enviarà abans de la sessió),

3.- Torn obert de paraules

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Àmbits al centre? Només amb el vistiplau o el silenci del Claustre de professors0

689 01/06/2023, 10:29       #Opinió, #Normativa i legislació, #Mobilitzacions, #LOMLOE,

El 18 d’abril va publicar-se en el BOE el Real Decreto de Especialidades que afecta tant a Secundària, com Batxillerat, FP i ensenyaments de règim especial. Aquesta mesura emmarcada en la LOMLOE afecta al programa de “diversificació curricular” que va ensorrant progressivament l’especialitat. Però, què pot fer l’especialista (el professor de Secundària) davant una imposició normativa d’aquesta naturalesa?


Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Borsa de treball: Borsa definitiva per al curs 2023-20240

2112 01/06/2023, 10:24       #Interins i substituts,

Cada curs escolar, el Departament d'Educació confecciona una llista única a Catalunya dels candidats a cobrir interinament llocs de treball vacants en centres educatius públics del Departament. 

Número d'ordre

El número de barem de la borsa de treball per al curs 2023-2024 és el definitiu.

Les persones que formen part de la borsa de treball de personal interí docent, que han prestat serveis com a personal interí d'algun cos docent no universitari a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, tenen assignat el número d'ordre inferior a 55.000.

Les persones que formen part de la borsa de treball de personal interí docent que no han prestat serveis, o no han estat nomenades amb posterioritat al seu últim ingrés, tenen un número d'ordre superior a 60.000.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Donar gat per llebre: el nou mobiliari de les aules de Primer d’ESO0

1630 31/05/2023, 10:38       #Comunicats,

El Consorci d’Educació de Barcelona ha distribuït per les xarxes socials un vídeo (un “showroom”, segons les seves pròpies paraules) on s’ensenya un model de nova “Aula Transformadora”, ideada per a desenvolupar la “pedagogia relacional”, que està cridada a portar-nos directament al futur. Les preguntes que planteja el document són diverses: Quins centres reben el nou mobiliari i quins no? Quin és el criteri de selecció per al canvi? Sabem que les direccions tenen accés a un catàleg on poden realitzar les seves peticions. Per què els llibres hi són decoratius? No s’estarà imposant a la força un determinada ideologia pedagogista no sustentada en cap estudi seriós? No s’estarà forçant amb calçador una determinada metodologia fraudulenta amb l’excusa d’una renovació de mobiliari? Posem un exemple: alguns docents pregunten com es podran fer exàmens en aquests ambients inspirats en l’escola lliure contemporània. El Consorci no té resposta per a aquesta pregunta: naturalment la idea és que els exàmens desapareguin, i s’imposin el DUA i les activitats col·laboratives que condueixen al més pur nihilisme escolar, segons les estimacions dels investigadors seriosos. Qui proporcionarà els equips informàtics diversos que s'hi veuen? Qui durà a terme el manteniment? Quant de temps duraran operatius? No havíem quedat que absolutament totes les evidències científiques assenyalen que els dispositius digitals perjudiquen els aprenentatges? Tot fa pensar que ens trobem davant d’una altra operació de maquillatge mercantilista. Existeixen els espais reals per a construir aquests paradisos de colors clars i plantes, tan sospitosament semblants a sucursals de banca? Ens trobem davant d’un nou experiment social?
Quina és la justificació d’aquest canvi cosmètic i arbitrari? Naturalment no discutim la necessitat que l’alumnat se senti còmode i gaudeixi d’un ambient adequat i renovat, només faltaria, el que posem en dubte és que un mer espai o un mobiliari que val milions d’euros millori per se els resultats acadèmics del nostre alumnat. El nou mobiliari serviria per estar a gust sense fer res o gairebé res segons les modes pedagogistes actuals. En la Catalunya dels milers d’alumnes en barracons, amb problemes de manteniment i de convivència de tota mena, on falta personal de tot tipus, aquestes propostes propagandístiques semblen ja surrealistes, com si busquessin el sarcasme i la provocació. Queda clar que les prioritats de les nostres autoritats educatives són el màrqueting i el rentat de cara, i no l’educació de qualitat. No ens centrem en el que és important: la construcció d’una ciutadania crítica i informada, amb projectes de vida realitzats. Queda clar que ens estan tornant a donar gat per llebre.

Calendari escolar per al curs 2023-20240

1880 31/05/2023, 09:52       #DOGC,

ORDRE EDU/133/2023, de 26 de maig, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2023-2024 per als centres educatius no universitaris de Catalunya.
(...)

En l'educació primària, l'educació secundària obligatòria i els cicles formatius de formació professional de grau bàsic, el curs s'iniciarà el quart dia laborable del mes de setembre.
En el batxillerat, els cicles formatius de formació professional de grau mitjà i superior, els cursos d'especialització de la formació professional, els itineraris formatius específics, els programes de formació i inserció, el curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà i el curs de preparació per a la incorporació als cicles formatius de grau superior el curs s'iniciarà el primer dia laborable després de l'11 de setembre.
En els cicles formatius de grau mitjà i de grau superior d'arts plàstiques i disseny i en els d'arts escèniques el curs s'iniciarà el primer dia laborable després de l'11 de setembre.
En els ensenyaments artístics de règim especial i en els graus professionals de música i dansa les classes no han de començar més tard del 18 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En els ensenyaments esportius les classes s'han d'iniciar no més tard del dia 18 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En els ensenyaments de centres i aules de formació d'adults les classes han de començar no més tard del dia 18 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En els ensenyaments de les escoles oficials d'idiomes les classes s'han d'iniciar no més tard del 25 de setembre o del dia laborable següent, si aquest és festiu.
En tots els ensenyaments, la preparació del curs i l'aprovació d'horaris s'ha d'haver efectuat amb anterioritat a la data d'inici de les classes."

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Concurs de mèrits: data prevista publicació noves llistes com a conseqüència de les noves valoracions0

2201 30/05/2023, 17:38       #Concurs de mèrits,

A partir del 14 de juny de 2023, es publicaran les noves llistes, com a conseqüència de la revisió del tribunal de l'apartat 7.1 del barem, amb la nova valoració dels mèrits, per cossos i especialitats, el nou ordre de puntuació i la nova proposta de persones seleccionades.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Concurs de mèrits: llista provisional de seleccionats per les administracions educatives de l'Acord de la Conferència sectorial d'Educació0

1831 29/05/2023, 19:40       #Concurs de mèrits,

Resolución de las adjudicaciones provisionales (publicado en la web el 29 de mayo de 2023).
A efectos informativos, se publica la adjudicación provisional de las plazas de las convocatorias del Concurso de méritos de aquellas administraciones educativas firmantes del Acuerdo de la Conferencia Sectorial de Educación publicado por Resolución de 8 de noviembre de 2022, de la Dirección General de Evaluación y Cooperación Territorial. Estos listados generales se ordenan por Cuerpo, especialidad, turno de ingreso, idioma y puntuación.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Comunicat sobre la mesa sectorial del 26 de maig0

937 29/05/2023, 13:38       #Comunicats,

La mesa sectorial del divendres, 26 de maig, va ser tot el contrari del que hom suposa que ha de ser una mesa de negociació. Després d’un primer torn de paraules, en el qual cada sindicat va posar de manifest la seva posició sobre la proposta del Departament, que era inferior a la que havia presentat el passat mes de gener, el Conseller González Cambray no va ni tan sols entrar en les propostes, sinó que va afegir-hi de bell nou dues condicions sine qua non:

1.- Hauran de signar l’acord tots els sindicats, altrament no hi haurà acord.
2.- Exigència de pau social.

Després d’això, el conseller es va absentar de la Mesa, donant-la per acabada, per tal de reunir-se bilateralment amb el sindicat majoritari, USTEC·STEs, que es va prestar al joc.
La primera exigència és un «Tràgala» que no solament fa impossible qualsevol possibilitat d’acord, sinó que, a més a més, menysprea la nova composició de la Mesa Sectorial sorgida de les passades eleccions sindicals del 14 de març, que no serà efectiva fins el proper mes de setembre.
La segona, l’exigència de pau social, és un xec en blanc que equivaldria a donar per bones totes les seves desastroses polítiques en aspectes que no estan contemplats en aquest acord, com ara el tema dels currículums, les especialitats docents de Secundària, el decret de plantilles, futures retallades...
Quant a l’abandonament de la reunió per a reunir-se amb un sol sindicat, és una mostra de menyspreu cap a la resta d’organitzacions sindicals, que globalment són majoria a la Mesa.
La conclusió que des de Professors de Secundària (aspepc·sps) inferim de tot això és molt clara: el conseller no vol un acord i s’ha enrocat amb un xantatge del tipus «o caixa o faixa» absolutament inadmissible i d’un biaix emocional impropi d’un polític mínimament seriós.
Per tot això, Professors de Secundària demana, un cop més, la dimissió del Sr. González Cambray. Aquest senyor no solament no és la solució, sinó que ell és un dels grans problemes que pateix l’ensenyament públic català.

Resum de la Mesa sectorial de 23 de maig de 2023: calendari, competència digital, concurs de mèrits, fase de pràctiques...0

2202 24/05/2023, 19:13       #Mesa sectorial,

Ordre del dia:
1.- Lectura i aprovació, si s’escau, d'actes.
2. Retorn de les propostes sindicals en l’ordre de calendari escolar curs 2023-2024.
3.- Competència digital.
4.- Coordinadors digitals.
5.- Regulació fase de pràctiques d’anteriors concursos oposició.
6.- Torn obert de paraules.

Més informació


facebook twitter enllaçar comentar


Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal