Mesa sectorial de 18 de juliol de 2022: Segona sessió procés d’estabilització

Concurs oposició per a l'accés al cos d'inspectors


Sr. González Cambray persona non grata

Persones violentes: imatges i miratges
29.04.2022: Professors de Secundària (aspepc·sps) declara persona non grata al Sr. González Cambray i anima als claustres dels centres a fer el mateix.

Model d'acta
Plantilla per a que el teu centre declari "Persona NON GRATA" al Conseller González.

Centres que han declarat persona non grata
Relació de centres que han declarat al Sr González persona non grata. Envia'ns una fotografia de l'acta per afegir-vos.

Sí: persona non grata

Persones violentes: imatges i miratges

Nota de premsa: La immoralitat d'un Departament d'Educació nerviós i molt enfadat

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya


DOGC núm. 4507 - 10/11/2005


DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ

  • RESOLUCIÓ EDC/3141/2005, de 28 d'octubre, per la qual es convoca la realització de proves específiques per a l'obtenció del certificat de formació instrumental i per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària per a persones de més de divuit anys. (Pàg. 36173)


RESOLUCIÓ

EDC/3141/2005, de 28 d'octubre, per la qual es convoca la realització de proves específiques per a l'obtenció del certificat de formació instrumental i per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària per a persones de més de divuit anys.

/font>

El Decret 213/2002, d'1 d'agost, estableix l'ordenació curricular de la formació bàsica de les persones adultes i detalla a l'annex 1 els objectius generals, els objectius terminals del currículum del cicles de formació instrumental per a persones adultes i, a l'annex 2, els objectius generals, els continguts i els objectius terminals del currículum de l'educació secundària per a les persones adultes.

L'Ordre BEF/267/2003, de 3 de juny, modificada per l'Ordre BEF/450/2003, de 7 de novembre, i l'Ordre BEF/178/2003, de 16 d'abril, regulen, respectivament, les proves específiques per a l'obtenció del certificat de formació instrumental i per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària per a persones de més de divuit anys.

Atès que la disposició final tercera del Decret 213/2002, d'1 d'agost, abans esmentat, estableix que s'han d'efectuar proves específiques, com a mínim dos cops l'any, per tal que les persones de més de 18 anys puguin obtenir el títol de graduat en educació secundària, així com el certificat de formació instrumental,

Resolc:

.1  Convocatòria

Es convoquen proves específiques per a l'obtenció del certificat de formació instrumental i per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària per a persones de més de divuit anys.

.2  Requisits d'accés

2.1  Poden presentar-se a les proves específiques les persones que tinguin divuit anys en el moment dels exàmens.

2.2  A més, cal que els aspirants a obtenir el títol de graduat en educació secundària no estiguin matriculats, en avaluació contínua, en els ensenyaments de graduat en educació secundària ni en centres de persones adultes ni en centres ordinaris en el mateix curs acadèmic, o bé que, en cas d'haver fet la matrícula, s'hagin donat de baixa en aquests ensenyaments, com a mínim, tres mesos abans de la data en què comenci el període d'inscripció per a aquestes proves.

.3  Inscripció a les proves

3.1  Període d'inscripció.

La inscripció a les proves del certificat de formació instrumental i del graduat en educació secundària es farà del 12 al 16 desembre de 2005.

3.2  Llocs i horari d'inscripció.

3.2.1 La inscripció es farà als centres de formació de persones adultes següents:

AFA Pegaso, Segadors, 2, 2n, Barcelona, tel. 93.346.43.62.

CFA Freire, Via Favència, 254, Barcelona, tel. 93.353.44.19.

CFA Maria Rúbies, Via Laietana, 18, 8è, Barcelona, tel. 93.310.30.94.

CFA Els Tarongers, Mare de Déu de la Cisa, 80-92, Mataró, tel. 93.799.46.04.

CFA Santa Eulàlia, Transversal, 2-4, l'Hospitalet de Llobregat, tel. 93.422.82.60.

CFA Fondo, Irlanda, 39, Santa Coloma de Gramenet, tel. 93.386.67.32.

CFA Garrosa, Passatge Pau Vila, 7 (cantonada Rafael Casanova), Sant Vicenç dels Horts, tel. 93.656.69.51.

CFA La Concòrdia, Solidaritat, 21, Sabadell, tel. 93.723.28.64.

CFA Les Bernardes, Sant Dionís, 40-42, Salt, tel. 972.24.14.10.

CFA Joan Carles I, La Mercè, 1, (Casal Cívic), Lleida, tel. 973.26.74.66.

CFA Tarragona, Perllongament carrer B (Barri de Riu Clar), Tarragona, tel. 977.55.18.88.

CFA Sebastià Juan Arbó, Europa, 29, baixos, Amposta, tel. 977.70.30.57.

3.2.2 L'horari per formalitzar la inscripció serà el següent: de 10 h a 13 h i de 15.30 h a 18 h, de dilluns a divendres.

3.3  Procediment d'inscripció:

3.3.1 La sol·licitud d'inscripció per a les proves de certificat de formació instrumental i per a les proves de graduat en educació secundària es farà mitjançant l'imprès que es facilitarà als centres de formació de persones adultes indicats a l'apartat 3.2.1, als Serveis Territorials del Departament d'Educació i a la pàgina web del Departament d'Educació, http://www.gencat.net/educacio.

3.3.2 Els centres d'inscripció designaran d'entre el seu personal docent dependent del Departament d'Educació una persona responsable del desenvolupament de les inscripcions i del funcionament de les proves que actuarà d'acord amb les disposicions d'aquesta Resolució i de les instruccions que emeti la Subdirecció General de Formació de Persones Adultes.

3.3.3 Per formalitzar la inscripció s'ha de presentar la documentació següent:

Original de l'imprès, degudament formalitzat.

Original i fotocòpia del document nacional d'identitat, o del document d'identificació equivalent i, si escau, targeta de residència vigents. En el cas que el DNI estigui en procés de renovació cal portar l'original del resguard i el DNI caducat, o una fotografia actual.

Els aspirants que hagin cursat i superat algun àmbit del graduat en educació secundària en centres municipals i privats autoritzats, hauran d'aportar, a més, certificat, original i fotocòpia, expedit pel secretari/ària del centre que acrediti el/s àmbit/s superats.

3.3.4 Un cop formalitzada la inscripció, es lliurarà a la persona interessada el resguard d'inscripció, signat i segellat per la persona responsable de fer les inscripcions, en el qual constaran el lloc i l'horari de les proves.

3.3.5 La còpia del resguard d'inscripció, junt amb altra documentació relativa a les inscripcions, quedarà arxivada al centre d'inscripció, i restarà a la disposició de la Subdirecció General de Formació de les Persones Adultes i de les comissions avaluadores.

3.3.6 En el resguard d'inscripció del graduat en educació secundària constarà l'àmbit o àmbits als quals la persona interessada s'ha inscrit i, si escau, les convalidacions i l'exempció de la llengua catalana.

3.3.7 És imprescindible presentar el resguard d'inscripció original, signat i segellat, els dies de realització de les proves.

.4  Dates i horari de les proves

4.1  Dates.

4.1.1 Les proves específiques per a l'obtenció del certificat de formació instrumental es faran el dimecres 25 de gener de 2006 a la tarda.

4.1.2 Les proves específiques per obtenir el títol de graduat en educació secundària es faran el dimecres 25 i el dijous 26 de gener de 2006.

4.2  Horari.

4.2.1 Les proves específiques per a l'obtenció del certificat de formació instrumental es faran en l'horari següent:

Dimecres 25 de gener de 2006:

Tarda:

De 15 h a 15.30 h: verificació de documentació.

De 15.30 h a 18 h: examen de certificat de formació instrumental.

4.2.2 Les proves específiques per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària es realitzaran en l'horari següent:

Dimecres 25 de gener de 2006:

Matí:

De 9.30 h a 10 h: verificació de documentació.

De 10 h a 13 h: examen de l'àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia.

Tarda:

De 15 h a 15.30 h: verificació de documentació.

De 15.30 h a 17.30 h: examen de l'àmbit de les ciències socials i de la participació.

Dijous 26 de gener de 2006:

Matí:

De 9.30 h a 10 h: verificació documentació.

De 10 h a 14 h: examen de l'àmbit de la comunicació.

.5  Requisits d'admissió a les proves

5.1  Per poder realitzar els exàmens corresponents, les persones inscrites han de presentar:

Original del resguard de la inscripció, signat i segellat.

Original del document nacional d'identitat o document equivalent d'identificació, que ha de ser vigent. En el cas que el DNI estigui en procés de renovació han de portar l'original del resguard i el DNI caducat, o una fotografia actual.

5.2  Abans de l'inici de les proves, els responsables del desenvolupament de les proves, verificaran la identitat dels aspirants i la documentació aportada.

5.3  Si en qualsevol moment del procés de realització de les proves es detecta l'incompliment d'alguns dels requisits l'aspirant quedarà exclòs.

5.4  Les persones inscrites a les proves específiques per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària només es podran examinar de l'àmbit o dels àmbits que constin en l'imprès de la inscripció.

5.5  Les persones que es presenten a les proves específiques podran consultar a la pàgina web del Departament d'Educació http://www.gencat.net/educacio, o al tauler d'anuncis del centre on han formalitzat la inscripció la relació del material que podran utilitzar per a la realització de les proves.

5.6  A l'inici de les proves, els responsables del desenvolupament de les proves informaran els aspirants sobre els aspectes següents:

a) Desenvolupament de les proves.

b) Lloc on es publicaran els resultats de les proves, que serà en el termini màxim de deu dies des de la data de realització de les proves.

c) Lloc i horari de recollida dels resguards acreditatius del certificat de formació instrumental.

d) Lloc i horari de recollida de les certificacions acreditatives de l'àmbit o dels àmbits aprovats.

e) Lloc i horari de recollida de resguards acreditatius de la tramitació del títol de graduat en educació secundària.

f) Lloc i data límit de presentació de sol·licitud de revisió d'examen.

.6  Justificant d'assistència

S'estendrà un justificant d'assistència, signat i segellat pels responsables del desenvolupament de les proves, a aquelles persones que el sol·licitin.

.7  Objectiu i contingut de les proves

7.1  L'objectiu de les proves és la demostració, per part de l'aspirant, que té assolits els objectius generals, els continguts i els objectius terminals que corresponen a cadascun dels cicles del currículum de la formació bàsica de les persones adultes, que estableix el Decret 213/2002, d'1 d'agost, pel qual s'estableix l'ordenació curricular de la formació bàsica de les persones adultes.

7.2  Les proves del certificat de formació instrumental són de caràcter global, amb els continguts de les diverses àrees del currículum.

7.3  Les proves del graduat en educació secundària estan estructurades en tres àmbits que contenen les diverses àrees:

a) Àmbit de la comunicació. La prova d'aquest àmbit inclou els continguts corresponents a les àrees de les llengües oficials, català i castellà, i la literatura, i llengua estrangera, anglès o francès.

b) Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia. La prova d'aquest àmbit inclou els continguts de les àrees de matemàtiques, ciències de la naturalesa i tecnologia.

c) Àmbit de les ciències socials i de la participació. La prova d'aquest àmbit inclou els continguts de l'àrea de les ciències socials.

Els aspirants es podran examinar d'un, de dos o dels tres àmbits.

.8  Elaboració de les proves

La Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent elaborarà les proves.

.9  Constitució de les comissions avaluadores

9.1  La persona titular de la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent nomenarà els membres de les comissions avaluadores d'acord amb la composició que estableix l'Ordre BEF/267/2003, de 3 de juny, modificada per l'Ordre BEF/450/2003, de 7 de novembre, i l'Ordre BEF/178/2003, de 16 d'abril.

9.2  La relació dels membres de les comissions avaluadores es farà pública al tauler d'anuncis dels centres d'inscripció, als Serveis Territorials del Departament d'Educació i a la pàgina web del Departament d'Educació, http://www.gencat.net/educacio, amb una antelació de vuit dies a la realització de les proves.

.10  Funcions de les comissions avaluadores

Les comissions avaluadores són les encarregades de:

a) Supervisar el desenvolupament de les proves.

b) Corregir i qualificar les proves.

c) Publicar els resultats en el termini i la forma establerta.

d) Elaborar les propostes d'expedició de certificats de formació instrumental i de títols de graduat en educació secundària, derivades de les actes d'avaluació.

e) Estendre els resguards acreditatius de la tramitació del certificat de formació instrumental d'aquelles persones que han superat l'examen, o els resguards del títol de graduat en educació secundària d'aquelles persones que han superat els tres àmbits de què consten les proves.

f) Gestionar la tramitació dels títols de graduat en educació secundària i dels certificats de formació instrumental al registre de títols acadèmics.

g) Examinar i resoldre les sol·licituds de revisió d'exàmens.

Les comissions avaluadores actuaran d'acord amb les disposicions d'aquesta Resolució i de les instruccions que emeti la Subdirecció General de Formació de Persones Adultes.

.11  Qualificació de les proves

11.1  Proves de certificat de formació instrumental:

a) La qualificació serà global, a partir de la superació dels continguts mínims de cada àrea, i es farà en els termes d'apte i no apte.

b) La superació de les proves suposa obtenir el certificat de formació instrumental.

11.2  Proves de graduat en educació secundària:

a) La qualificació serà global per a cadascun dels tres àmbits, i es farà en els termes d'insuficient, suficient, bé, notable o excel·lent.

b) La superació dels tres àmbits suposa obtenir el títol de graduat en educació secundària.

c) Als aspirants que hagin superat un o dos àmbits, se'ls mantindrà les qualificacions per a convocatòries posteriors.

.12  Publicació de resultats

Les comissions avaluadores faran públics els resultats, com a màxim el 9 de febrer, en els llocs indicats a l'inici de les proves.

.13  Revisió d'exàmens

13.1  En cas que l'aspirant no consideri ajustada a dret la qualificació emesa per la comissió avaluadora, podrà sol·licitar revisió d'examen. Les sol·licituds de revisió es presentaran per escrit, adreçades al president o presidenta de la comissió avaluadora, com a màxim el 13 de febrer en el lloc indicat a l'inici de les proves.

13.2  La comissió avaluadora es reunirà i un cop examinades i analitzades les sol·licituds de revisió d'exàmens les resoldrà mitjançant la publicació dels resultats, com a màxim el 18 de febrer en els llocs indicats a l'inici de les proves.

13.3  Contra la resolució, les persones interessades poden presentar recurs d'alçada davant la persona titular de la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent, en el termini d'un mes a comptar del dia següent al de la publicació dels resultats, d'acord amb el que disposen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

.14  Convalidacions d'àmbits

14.1  Es poden sol·licitar a la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent, al llarg de tot l'any, d'acord amb el que estableix l'Ordre BEF/178/2003, de 16 d'abril, i segons les equivalències que figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

14.2  També es podran efectuar en els centres de formació de persones adultes, indicats a l'apartat 3.2.1, en el moment de la inscripció.

14.3  La documentació, original i còpia, que cal aportar és la següent:

a) Document nacional d'identitat o document equivalent.

b) El llibre d'escolaritat on constin aprovats els ensenyaments que poden ser equivalents, d'acord amb l'annex d'aquesta Resolució.

c) O el certificat de notes expedit pel centre de secundària, degudament signat i segellat, d'acord amb l'annex d'aquesta Resolució.

La documentació relativa a les convalidacions s'arxivarà al centre, i restarà a la disposició de la Subdirecció General de Formació de Persones Adultes i de la comissió avaluadora.

.15  Exempció de llengua catalana

15.1  Els aspirants a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària que acreditin menys d'un any de residència a Catalunya i que amb anterioritat no hagin estat escolaritzats a Catalunya, abans de la inscripció a les proves específiques podran sol·licitar l'exempció de la llengua catalana al Servei d'Ensenyament del Català del Departament d'Educació.

15.2  Les persones que hagin obtingut l'exempció, quedaran exemptes de realitzar els exercicis específics de la llengua catalana proposats a l'àmbit de la comunicació del graduat en educació secundària.

.16  Instruccions

La Subdirecció General de Formació de Persones Adultes elaborarà unes instruccions sobre el procediment i la gestió de les proves específiques de certificat de formació instrumental i del graduat en educació secundària, d'acord amb el que estableix aquesta Resolució.

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant la consellera del Departament d'Educació, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà del dia en què es publiqui al DOGC, segons el que disposen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 28 d'octubre de 2005

Josep Francí i Carreté

Director general de Formació Professional

i Educació Permanent

Annex

Convalidacions d'àmbits del graduat en educació secundària per als aspirants procedents d'altres ensenyaments

/font>

Procedència: formació professional de primer grau (FP1).

Conjunt d'àrees que cal tenir aprovades:

Llengua catalana, 2n.

Llengua castellana, 2n.

Idioma modern, 2n.

Àmbit convalidat: àmbit de la comunicació.

Matemàtiques, 2n.

Física i química, 2n.

Ciències naturals, 2n.

Tècniques d'expressió gràfica, 1r.

Àmbit convalidat: àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia.

Formació humanística, 2n.

Àmbit convalidat: àmbit de les ciències socials i de la participació.

Procedència: batxillerat unificat polivalent (BUP).

Conjunt d'àrees que cal tenir aprovades:

Llengua i literatura catalanes, 2n.

Llengua espanyola i literatura, 2n.

Llengua estrangera, 2n.

Llatí.

Àmbit convalidat: àmbit de la comunicació.

Matemàtiques, 2n.

Ciències naturals, 1r.

Física i química, 2n.

Dibuix, 1r.

Àmbit convalidat: àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia.

Història, 1r.

Geografia, 2n.

Música, 1r.

Àmbit convalidat: àmbit de les ciències socials i de la participació.

Procedència: quart curs d'educació secundària obligatòria (ESO).

Conjunt d'àrees que cal tenir aprovades:

Llengua catalana i literatura, 2n cicle.

Llengua aranesa a Era Val d'Aran, 2n cicle.

Llengua castellana i literatura, 2n cicle.

Llengua estrangera, 2n cicle.

Àmbit convalidat: àmbit de la comunicació.

Matemàtiques, 2n cicle.

Ciències de la naturalesa, 2n cicle.

Tecnologia, 2n cicle.

Educació visual i plàstica.

Àmbit convalidat: àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia.

Ciències socials, 2n cicle.

Música.

Àmbit convalidat: àmbit de les ciències socials i de la participació.

Equivalències per als aspirants d'altres indrets de l'Estat espanyol.

Procedència: ensenyaments d'educació secundària per a persones adultes de les comunitats autònomes de l'Estat espanyol i de Ceuta i Melilla, excepte Catalunya.

Àmbits que cal tenir aprovats:

Àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia.

Equivalències: àmbit de les matemàtiques, de la ciència i de la tecnologia.

Àmbit de les ciències socials i de la participació.

Equivalències: àmbit de les ciències socials i de la participació.

Àmbit de la comunicació.

Equivalències: continguts de llengua i literatura castellana i llengua estrangera, de l'àmbit de la comunicació. (*)

(*) Els aspirants procedents de les comunitats autònomes de València i de les Illes Balears tindran l'equivalència de tot l'àmbit de la comunicació.

(05.300.026)

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal